Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як обрати квартиру для здачі в оренду в Києві?

Купити квартиру в Києві для здачі в короткотривалу або довгострокову оренду — можливість отримувати регулярний додатковий прибуток.

Якщо хочеться відразу заселити орендарів, то варто шукати перевірену квартиру на вторинному ринку нерухомості з готовим якісним ремонтом на спеціалізованих сайтах, до прикладу, дом.ріа. Якщо ж хочеться отримати максимальний прибуток, то можна розглянути варіант купівлі житла в сучасному ЖК класу “бізнес” або “еліт”.

Види житлової оренди: що варто врахувати?

Інвестору варто визначитися з тим, який варіант житлової оренди найкраще впишеться в його повсякденну картину життя. Так, короткотривала оренда (подобова) вимагає максимальної залученості власника квартири в процес спілкування з потенціальними мешканцями. Довготривала оренда підійде тим, хто прагне зробити здачу свого житла додатковим джерелом доходу.

Довгострокова оренда: як обрати квартиру в Києві?

Довгострокова оренда дає змогу налагодити постійний пасивний дохід з мінімальною залученістю в сам процес. При цьому варто розуміти, що така фінансова інвестиція окупиться за 8-12 років. Підібрати ідеальну квартиру для здачі в довготривалу оренду можна за такими критеріями:

  • Географічне розташування в спальному мікрорайоні. Цільова аудиторія таких квартир — сім’ї з дітьми, студенти, люди, які прагнуть працювати недалеко від дому. Тому важливо, аби в пішій доступності знаходилися дитячі садочки й школи, супермаркет, зупинка громадського транспорту.
  • Кількість кімнат. Найбільший попит мають 1-кімнатні квартири з житловою площею до 50 кв. м. До того ж такий варіант найбільш вигідний для інвестора: ціна квадратного метра доступна, а витрати на ремонт і комунальні платежі мінімальні. Також варто розглянути варіант 2-кімнатного житла, якщо цільова аудиторія власника житла — сім’ї з дітьми. Від купівлі 3-кімнатних квартир і смарт-квартир для довгострокової оренди краще відмовитися.
  • Клас житлової нерухомості. Оптимальний варіант — житло класу “комфорт”. Такі квартири відрізняються якісними матеріалами, ергономічними плануваннями й гідним ремонтом.

Подобова оренда: як підібрати житловий об’єкт?

Варто розуміти: така фінансова інвестиція окупиться за 6-7 років, якщо обрати правильний варіант житлової нерухомості. При цьому короткострокова оренда вимагає більше уваги з боку власника квартири, адже потрібно забезпечити:

  • Прибирання;
  • Підтримання показного вигляду;
  • Постійний потік клієнтів.

Довірити здачу свого житла в короткострокову оренду можна посереднику або автономній обслуговувальній компанії за додаткову плату. Тож яку квартиру в столиці України буде легше здавати подобово?

По-перше, поблизу квартири повинні знаходитися так звані “якорі”. Це може бути популярний місцевий пляж, IT-центр, залізничний вокзал або аеропорт. Традиційно найбільший попит у Києві серед туристів має житло в історичних Печерському й Подільському районах.

По-друге, для короткотривалої оренди найкраще підійдуть квартири-студії й 1-кімнатні квартири з балконом або терасою. Заощаджувати на ремонті такого житла не варто, адже квартиру для проживання туристи обирають очима, як готель, а не з точки зору зручності. Також варто подбати про додаткові переваги: кавову машину, гриль, пральну машину, набір постелі й рушників.

Отже, обираючи варіант житлової нерухомості в Києві для регулярної здачі в оренду, варто опиратися на ту категорію людей, з якою власнику житла буде найприємніше працювати. Не менш важливо врахувати додаткові фінансові й часові витрати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: