Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому варто вживати чай

Чай і кава давно й впевнено займають лідируючі позиції серед великого розмаїття популярних напоїв. Проте на відміну від кави, чай не викликає будь-якого звикання, хоча сприяє бадьорому настрою не гірше від кави.

Чайний листок також містить один з різновидів кофеїну – теїн, який потрапляючи в травну систему, засвоюється не одразу, а впродовж декількох годин. Саме тому чай впливає на людський організм не відразу, а поступово і його тонізуючі властивості зберігаються значно довше.

Незаперечні переваги споживання чаю

Випиваючи 3-4 склянки кави людина може відчувати частіше серцебиття, у неї може підвищитися тиск чи запаморочитися голова. Цих симптомів можна уникнути споживаючи чай. За день людина без будь-яких острахів за своє здоров’я може випити до 1,5 літрів чаю і після цього відчувати легкість і розслабленість, у неї покращиться настрій та самопочуття.

Чайний листок багатий полівітамінами та мінералами, ефірними маслами та біофлавоноїдами. Правильно заварений чай містить велику кількість амінокислот та антиоксидантів, розчинних у воді, які збільшують його корисні властивості. Завдяки чаю, як стверджують тут https://tea.ua/blog/article/10-prichin-pribrati-z-ratsionu-ditini-soki-ta-zaminiti-cha-m/, організм людини має можливість природним шляхом отримувати поживні речовини та полівітаміни.

Завдяки простоті заварювання чай можна приготувати за любих обставин, під час відпочинку чи подорожі, у відрядженнях чи в службових кабінетах. Існує декілька сотень різновидів приготування чаю, тому кожен має можливість обрати той чи інший сорт чаю відповідно до уподобаного смаку.

Декілька різновидів добавок до чаю

Цілющі властивості чаю незаперечні, проте їх можна істотно покращити, використовуючи рецепти приготування напою з різноманітними прянощами, які наводять у матеріалі https://tea.ua/blog/article/3-retsepti-chayu-z-pryanoshchami/. В якості ароматних та цілющих добавок чай готують з додаванням:

  • кориці, яка сприяє лікуванню простудних, вірусних та респіраторних захворювань, нормалізує у крові рівень цукру;
  • анісу, що значно покращує функції травлення та знімає спазматичні симптоми;
  • м’яти, яка нормалізує діяльність мозку та позбавляє від головних болів.
  • куркуми, яка допомагає боротися з запаленням, прискорює загоєння ран та сприяє нормалізації роботи серцево-судинної системи.

На tea.ua пишуть, що чай, заварений з додаванням імбиру позитивно впливає на зміцнення імунітету, чай з кардамоном має сильні антисептичні та відхаркувальні властивості, перешкоджає утворенню тромбів та сприяє очищенню судин. Перець, доданий до чаю, запобігає утворенню злоякісних пухлин та покращує обмін речовин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: