Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Особливості використання домену UA

Доменна зона з розширенням UA є першим національним доменом для нашої країни.

Він є одним з найбажаніших серед українських користувачів, компаній та організацій. Але реєстрація цього домену має декілька особливостей, про які користувач повинен знати заздалегідь. Зареєструвати такий домен можливо за посиланням https://besthosting.ua/ua/domainua.php, де процес реєстрації максимально спрощена та зрозуміла.

Особливості

Домен з розширенням UA відноситься до найвищого рівня та є першою національною українською доменною зоною. З’явилася вона ще в 1992 році й на сьогодні є лідером за кількістю зареєстрованих сайтів в Україні – більше ніж 18 тис. доменних імен, а якщо порахувати національні субдомени другого та третього рівня, то кількість перевищує 550 тис. імен. Головна особливість UA – зареєструвати домен можливо тільки у тих випадках, якщо в наявності є власна торгова марка, тому придбання домена з таким ім’ям дозволено тільки власникам свідоцтва про реєстрацію української або міжнародної торгової марки (вона повинна бути зареєстрована згідно стандартів WIPO). Треба пам’ятати, що ім’я має копіювати зареєстровану торгову марку.

Переваги використання домену UA

Кожен користувач, що планує зареєструвати сайт з доменним ім’ям UA, отримає декілька вагоміх переваг:

  • Впізнаваний домен, який добре відомий користувачам Інтернету в Україні та за її межами;
  • Коротке ємне ім’я, що буде одразу асоціюватися з Україною – одразу зрозуміло, що сайт орієнтований на український сегмент Інтернету;
  • Якщо ресурс зареєстровано в зоні UA, то він викликає більше довіри у користувачів, бо він зв’язаний з власною торговою маркою.

Варто зазначити, що такі доменні ім’я є показником серйозності компанії чи організації й тому вони завжди актуальні.

Як отримати домен UA

Щоб отримати такий домен, потрібно пройти невелику процедуру його реєстрації:

  • Реєстрація домену на UA можлива протягом трьох днів після того, як процедура оплачена та подані відповідні документі, що засвідчують наявність власної торгової марки. Якщо ТМ не зареєстрована, то має сенс звернутися до спеціалістів, котрі допоможуть прискорити цей процес;
  • Мінімальний термін користування імені – 1 рік, максимальний – 2 роки;
  • Подовжити доменне ім’я можливо протягом 28 днів після того, як термін користування вичерпаний;
  • Доменне ім’я може бути довжиною від 1-го до 63-х цифр та літер латинського алфавіту.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: