Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вночі у Славутичі чули вибухи. Що відомо

Вночі у Славутичі чули вибухи. Що відомо фото

Цієї ночі, після оголошення «повітряної тривоги», у Славутичі чули гучні вибухи, що повторювалися чергами кілька раз.

Коментар щодо цього slavutych.info надав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Вадим Зуй.

За його словами, це російські БпЛА, які летять у бік Київщини. Їх добре чути, тому що ворог намагається запускати безпілотники досить низько, щоб вони були непомітними. Та на безпечній для міста території по цим цілям працюють  українські ППО.

Вадим Зуй каже, що славутичани часто чують відлуння вибухів і навіть звуки БпЛА. Саме тому він радить містянам не нехтувати сигналами «Повітряної тривоги» і дбати про безпеку свою і свої близьких.

Як кажуть, береженого й Бог береже!

Зазначимо, сьогодні голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив, що з початку травня місяця це 14 повітряна атака російського ворога на Київщину, яка виявилася наймасовішою.

«Тривога тривала майже 6 годин. Ворог атакував область БпЛА. Завдяки ефективній роботі ППО всі ворожі цілі були знищені. Фактів влучань не зафіксовано», - повідомив очільник області.

Та додав, що внаслідок падіння уламків в одній із громад є незначні пошкодження приватного будинку – вибиті вікна, в іншій – вибило вікна в одному із закладів харчування.

Руслан Кравченко запевнив, відповідні служби вже працюють над усуненням наслідків атаки. Власникам пошкоджених будівель буле надана вся необхідна допомога.

«Падіння уламків призвело до лісової пожежі та займання трав’яної підстилки в декількох місцях. Вони оперативно локалізовані. Також зафіксовано загоряння причепу вантажного автомобіля – пожежа ліквідована, ще в одній з автівок пошкоджені вікна. Оперативні групи продовжують роботу з фіксування наслідків падіння уламків», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цієї ночі  росіяни встановили новий рекорд: запустили 54 "Шахеди" по Україні (відео).

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Віталій МЕДВІДЬ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: