Завантаження ...

Які запобіжні заходи оголосив суд підозрюваним у вбивстві родини киян з 4-річною дитиною на Чернігівщині

Які запобіжні заходи оголосив суд підозрюваним у вбивстві родини киян з 4-річною дитиною на Чернігівщині  фото

Запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою для двох підозрюваних у вбивстві подружжя киян з чотирирічною дитиною обрав слідчий суддя Корюківського районного суду Юрій Кутовий.

Про це повідомляє Суспільне - новини, кореспонденти якого побували у залі суду.

Одному з підозрюваних 27 років, він уродженець Корюківського району. Чоловік розлучений та має сина. Свою провину в суді він визнав.

За словами його захисника, чоловік усвідомлює тяжкість скоєного злочину, співпрацює зі слідством та не заперечує проти запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрювана у справі вбивства родини киян на Чернігівщині у залі суду

Підозрювана у справі вбивства родини киян на Чернігівщині у залі суду. ФОТО: Суспільне Чернігів

Інша підозрювана у справі 20-річна жителька Сосниці. Зі слів її захисника, вона незаміжня, дітей не має, з дитинства має третю групу інвалідності та проживає із батьками.

Посилаючись на це, захисник просив пом’якшену міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт. Сама ж підозрювана свою провину в суді визнала частково. Сказала, що моменту розстрілу не бачила. Коли почула постріли – поїхала з місця події.

Але я не бачила навіть тих людей. Це все сталося не при мені. Я винна в тому, що їм допомогла відтягнути машину. Коли це все сталося, я почула тільки звуки, я не бачила нічого. Я зразу злякалася і звідти від’їхала. Я поїхала і просто сіла, і не знала, що робити. Куди мені іти, куди звернутися. В мене був великий шок".

Зі слів підозрюваної, вона повернулася на місце події на прохання спільників.

Нагадаємо, що першому підозрюваному суддя також обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. За матеріалами слідства, йому 22 роки, він був знайомим загиблого Миколи Череваня. І домовився з ним про продаж авто. Чоловіка затримали 15 травня ввечері в Житомирі, він одружений і має вагітну дружину. За даними, озвученими прокурором, він — військовослужбовець Збройних сил України.

Сам підозрюваний під час судового засідання сказав, що служить у розвідці. Свою провину визнав, але спростував корисливий мотив. За його словами, мотив був не забрати гроші, а покарати голову родини за його діяльність. Просив відпустити його під домашній арешт з можливістю внесення застави.

Що відомо про вбивство сім'ї

Нагадаємо, 14 травня поблизу Мени на Чернігівщині, поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві родини з Києва. Загиблі — 30-річний чоловік, 28-річна жінка та їх чотирирічний син.

Як розповіла у коментарі Суспільному кума родини Марія Закалюжна, Микола займався купівлею та продажем машин. До Мени сім'я їхала, щоб попередньо оглянути, а можливо і купити, машину. Яку суму грошей чоловік мав при собі, рідні не знали. У поліції повідомляють про кілька тисяч доларів.

Кума родини загиблих на Чернігівщині Марія Закалюжна з чоловіком

Кума родини загиблих на Чернігівщині Марія Закалюжна з чоловіком. ФОТО: Суспільне Чернігів

За її ж словами, Микола та Вікторія востаннє вийшли на зв’язок у неділю о 14:33.

Вона також зв’язалася з менськими поліцейськими та розповсюдила в соцмережах оголошення про зникнення родини.

Скриншот з Facebook-сторінки "Менщина" щодо зникнення родини киян на Чернігівщині. ФОТО: Скріншот допису з Facebook-сторінки "Менщина"

За повідомленням начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимира Нідзельського, вбивство та озброєний напад спланував 22-річний знайомий загиблих. Він, разом із двома спільниками, розстріляли автівку з родиною, а потім її підпалили, щоб приховати сліди злочину. Тіла вбитих закопали неподалік від місця вчинення злочину.

Знайдена могила, в якій знайшли тіла загиблої родини на Чернігівщині

Знайдена могила, в якій знайшли тіла загиблої родини на Чернігівщині. ФОТО: Суспільне Чернігів

За підозрою у вбивстві родини поліцейські затримали трьох мешканців Корюківщини: двох чоловіків і жінку.

Під час обшуку в оселях підозрюваних вилучили речові докази.

Речові докази у справі щодо вбивства родини киян на Чернігівщині

Речові докази у справі щодо вбивства родини киян на Чернігівщині. ФОТО: Поліція Чернігівської області

Поліція відкрила кримінальне провадження за пунктами 1, 2, 6 та 12 частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув‘язнення. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Жорстоке вбивство на Чернігівщині: розстріляли автівку з родиною, підпалили та закопали

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия