Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нічна атака на Київ: наслідки

Нічна атака на Київ: наслідки фото

У ніч проти 16 травня російська армія завдала удару по Києву. Повітряна тривога лунала від 02:25 до самого ранку. Мешканці столиці та передмістя чули десятки потужних вибухів. Ворог випустив 18 ракет та 9 БПЛА — усі цілі знищила українська протиповітряна оборона. Однак через падіння уламків є пошкодження у кількох районах столиці.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про нічну атаку та її наслідки.

Це вже восьма повітряна атака на Київ від початку травня. Цього разу РФ завдала комплексного удару одночасно з різних напрямків, застосувавши дрони, крилаті та балістичні ракети. Атака була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу, повідомили в КМВА.

Чим РФ вдарила по Києву

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уточнив, що близько 03:30 російська армія атакувала Україну з північного, південного та східного напрямів 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. З шести літаків МіГ-31К РФ випустила шість аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр” — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”). Усі 18 ракет знищила протиповітряна оборона.

Крім того, окупанти атакували ударними дронами типу “Shahed-136/131”, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – “Орлан-10”, “SuperCum”. Усі 9 БПЛА також знищила українська ППО.

Наслідки нічної атаки

Уламки ворожих ракет та безпілотників впали в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах Києва. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі. Там сталася пожежа в нежитловому приміщенні, спалахнули кілька автомобілей. Загоряння загасили. У решті районів пошкодження несуттєві: уламки впали на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих наразі немає.

Уламки впали на автівку в Києві / Фото з Мережі / © із соцмереж

Уламки впали на автівку в Києві / Фото з Мережі / Фото: із соцмереж

Внаслідок російської атаки також постраждав столичний зоопарк. На його територію впали уламки ракети, вони пошкодили зелені насадження. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що ніхто з тварин та працівників не постраждав. Із тваринами проводять антистресові заходи. Сьогодні, як зазвичай, о 10:00 зоопарк відкриється для відвідувачів.

Мер також уточнив, що із тваринами проводять антистресові заходи. Однак 16 травня зоопарк відкриється для відвідувачів за розкладом.

 

Київський зоопарк постраждав унаслідок російської атаки

Нагадаємо, під час нічної атаки РФ на Київ багато блогерів виклали в Мережу фото та відео польотів ракет та роботи протиповітряної оборони. Користувачі обурилися і закликали українські спецслужби покарати тих, хто допомагає ворогу. 

Особливий резонанс викликало відео колишньої дружини засудженого Юрія Чернецького Інни Воронової. На відео, яка вона виклала в в Instagram, видно роботу ППО. Кількість підписників блогерки сягає 117 тисяч. Загалом у соцмережах нарахували близько 50 осіб, які попри попередження, виклали подібні кадри. 

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov / ©

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov / ©

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

У Генеральному штабі ЗСУ попередили українців, що ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою, адже ворог не припиняє тактику терору.

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov / ©

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov / ©

Наслідки нічної атаки РФ по Києву / Фото: Pavlo Petrov

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: