Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чудо Великодня! 130 захисників повернулись з полону

Чудо Великодня! 130 захисників повернулись з полону фото

Здавна Великдень для християн у всьому світі був символом надії на краще. Сьогодні, 16 квітня, Україні вдалось повернути додому 130 полонених військових. Цей великий обмін відбувався протягом останніх днів у декілька етапів завдяки зусиллям Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Родина не має звістки про нього з кінця березня 2022 року. Маленька донечка постійно запитує про тата, не може зрозуміти, чому він не повертається до дому, чому не спілкується з нею? Дружині не відома доля її чоловіка. З доступних джерел їй відомо, що полонені перебувають у жахливих умовах і піддаються тортурам.

За словами Єрмака, сьогодні додому поїхали українські рядові солдати та сержанти, які потрапили в російський полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що цього разу вдалось повернути:

  • 92 військовослужбовці Збройних сил України;
  • 20 тероборонців;
  • 11 нацгвардійців;
  • троє прикордонників;
  • два представники Військово-морських сил;
  • два працівники Державної спеціальної служби транспорту.

При цьому 48 з цих людей до сьогодні вважались зниклими безвісти. На жаль, частина звільнених мають поранення, зокрема численні контузії та втрачені кінцівки.

Найстаршому із захисників 58 років, а наймолодшому — 21 рік. Також вдалось звільнити з полону двох рідних братів, які воювали поблизу Бахмута. 

Великдень. Квінтесенцією цього свята є надія. Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них. Життя наших — найвища цінність для нас, — написав Єрмак.

Ми щиро вітаємо українських військових з поверненням і сьогоднішнім святом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: