Завантаження ...

Ще 100 військових і цивільного повернула з російського полону Україна (відео)

Ще  100 військових і цивільного повернула з російського полону Україна (відео) фото

Більшість звільнених з російського полону 16 лютого - оборонці Маріуполя, в тому числі - 63 захисники "Азовсталі".

Черговий обмін полоненими між Україною та Росією відбувся у четвер, 16 лютого. Україна повернула з російського полону 100 військових та одного цивільного - першого заступника міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"94 з них - оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з "Азовсталі", - написав він у Telegram.

Серед звільнених бійців є нацгвардійці, прикордонники та військові Збройних сил України, багато з них "отримали поранення різної тяжкості". Єрмак запевнив, що робота над звільненням полонених продовжиться. "Повернемо додому всіх", - пообіцяв він.

 

У Службі безпеки України поділилися відео зі звільненими українцями.

У СБУ зазначили, що обмін полоненими – це результат роботи Об'єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

"Життя кожного українця – найвища цінність! Працюємо над тим, щоб виконати доручення президента та повернути з полону кожного українця", - написали в СБУ.

У мережі наголосили, що дивитися на ці кадри без сліз просто неможливо.

 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час телемарафону зауважив, що двоє російських військових після обміну знову потрапили в полон. Йдеться про Олександра Фоменка з Таганрогу і Руслана Вальяшина.

"Вони були в полоні, їх повернули, і вони вдруге потрапили в полон. Це показник того, що в РФ шалене недоукомплектування живою силою", повідомив омбудсмен.

 

 

Дивіться ще відео за посиланням: Що звільнені "азовці" розповідають про російський полон

Своєю чергою міністерство оборони Росії повідомило про повернення 101 російського військового.

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської війни Україна повернула понад 1,7 тис. з полону окупантів.

Попередній великий обмін полоненими пройшов 4 лютого. Тоді з російського полону повернулися 116 українських бранців, у тому числі оборонці Маріуполя, херсонські партизани та снайпери.

У січні, в рамках 36-го обміну до України повернулися 50 військових. Тоді повідомлялося, що від початку повномасштабної війни з російського полону звільнили 1646 військових і цивільних. Враховуючи лютневі обміни, кількість звільнених бранців перевищила 1850. Ще близько 3 тис. українських військових досі перебувають у неволі.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия