Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Інструкторів іранських дронів помітили в білорусі

Інструкторів іранських дронів помітили в білорусі фото

До Білорусі привезли іранських інструкторів, де вони навчають російських військових та координують запуски БПЛА по об’єктах інфраструктури в Україні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ”, – зазначається в повідомленні.

За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА “Shahed-136″ по об’єктах інфраструктури Київщини, північних та західних областей України.

Також в ЦНС повідомили, посилаючись на інформацію місцевого підпілля, росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді. Окупанти продовжують використовувати їх для завдання ударів по території України.

Як повідомлялося  раніше, ЗСУ вже ліквідували десятьох іранських інструкторів, яких окупаційні війська РФ завезли на тимчасово захоплені території Херсонської області та Криму, для запуску дронів-камікадзе “Shahed-136”.

Тим часом під посольством Ірану у Києві 21 жовтня відбулася мирна акція студентів-іноземців проти постачання дронів-камікадзе Росії. Участь у пікеті взяли понад три десятки громадян Ірану, Палестини, Алжиру та Індії.

Зазначимо, українські військові збивають іранські дрони Shahed-136 з результативністю 85%. У ЗСУ набули певного розуміння, як ефективніше їх виявляти та знищувати.

Натомість у МЗС Ірану заперечують факт надання Росії безпілотників для використання у війні проти України. Втім, Міністерство закордонних справ України надіслало на розгляд президента Володимира Зеленського подання щодо розриву дипломатичних відносин з Іраном.

Водночас, за інформацією ЗМІ, Іран збирається передати Росії балістичні ракети класу “земля-земля”. Відповідний договір було укладено ще 18 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: