Завантаження ...

"Нафтогаз" купує Славутицьку ТЕС. Що це означає?

"Нафтогаз" купує Славутицьку ТЕС. Що це означає? фото

Міський голова Славутича Юрій Фомічев пояснив, які переваги купівлі "Нафтогазом" недобудованої Славутицької ТЕС для міста та на якому етапі процес купівлі-продажу підприємства.

Про це очільник Славутича написав на своїй сторінці у facebook
 
 

"Так, ця угода до кінця не реалізована, але в процесі її заключення. Це означає, що Нафтогаз інвестуватиме в Славутицьку ТЕС і матиме левову частку цієї компанії. На це надав дозвіл Антимонопольний комітет України. Пояснюю, чому це важливо, потрібно і вигідно.

✅ Ще одна безпекова складова із забезпечення теплової енергії. Ба більше, це енергія із альтернативних джерел, тому що ТЕС працює на біомасі – на відходах деревини.

✅ Враховуючи, що нині ТЕС перебуває в недобудованому стані, маємо в амбітних планах ввести її в експлуатацію в наступному році. Після опалювального сезону маємо вийти на теплову енергію генерації електроенергії, для того, щоб мати гарячу воду для наших помешкань.

✅ Це перспективний проєкт: він означає, що інвестори готові йти до Славутича, навіть попри складне бюджетоутворення через важкі часи для економіки країни. Антимонопольний комітет пояснює: введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища", - повідомив Юрій Фомічев. 

 
 

Читайте також: "Нафтогаз" придбає контрольну частку недобудованої ТЕС у Славутичі"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия