Завантаження ...

А що люди скажуть?

343103611_798195931649324_557769950005197929.jpg

Сьогодні хочеться поговорити про громадську думку та її вплив на нас. Громадська думка дуже тісно пов'язана з темою свободи, точніше з обмеженнями цієї свободи.

Сьогодні хочеться поговорити про громадську думку та її вплив на нас. Громадська думка дуже тісно пов'язана з темою свободи, точніше з обмеженнями цієї свободи.

А як вам такі фрази "Не кричи голосно, а то сусіди подумають, що ти...", "Не одягай цю коротку спідницю, а то люди скажуть...", "Подивися на себе з боку...", "Треба терміново прибратися, а то гості (лікар, сантехнік) подумає, що в нас завжди такий бруд…» 

Чи чули ви раніше такі слова? Може, щось схоже казала вам бабуся, мама, чи вчителька у школі, а може, сусідка? Або ви самі собі щось таке говорили раніше, а можливо, говорити і тепер.

Ви не дозволяєте собі пробігти калюжею (хоча хочеться), а то люди подумають, що ви божевільний. Ви не купуєте собі повітряну кульку, тому що люди скажуть, що ви впали в дитинство. Ви не одягаєтеся так, як вам хочеться, бо що ж про вас люди подумають. Ви не робите ту стрижку, про яку давно мріяли і ще багато всяких "не".

Чому таке із вами відбувається? Що змушує вас так багато замислюватись про думку інших? 

Можливо, ви самі багато дивитеся на оточуючих? Багато думаєте про те, у кого які кеди, макіяж, хто скільки грошей витрачає чи чому він скаче з кулькою? 

Задумайтеся, а що ви самі думаєте про оточуючих людей і чи думаєте про них взагалі? З якими почуттями дивитеся? Дивитеся з презирством і критикою чи захоплюєтеся сміливістю та індивідуальністю?

Якщо вас не сильно турбують люди, які трохи вибиваються із загальної маси, то чому ви думаєте, що на вас будуть обов'язково дивитися, щось про вас говорити, засуджувати чи лаяти?

У вас завжди є вибір: робити те, що приносить вам радість не замислюючись про те "А що люди скажуть?" або далі приховувати своє "Я" за маскою. Вибір лише за вами!           

 Фото зі сторінки Юлії Шпилевської

мрия