Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як справи з обміном наших полонених?

312224784_1353217885083379_3470064067188159530_n.jpg

Вчора відбувся новий великий обмін полоненими: з російського полону визволили 108 жінок.

Вчора відбувся новий великий обмін полоненими: з російського полону визволили 108 жінок.

Це надзвичайна новина, і я щиро вітаю всіх тих, хто дочекався своїх рідних. Також я щасливий за кожного азовця, який повернувся додому, попри те, що часом це здавалось просто неможливим.

Разом із цими новинами я все частіше отримую запитання від славутичан: «Як справи з обміном наших полонених? Чому ми не говоримо про них так само гучно, адже це спрацювало з азовцями?»

Перше, що можу сказати – обмін азовців був таким важким саме через їх медійність. Ви здивуєтесь, але зараз процес пішов легше. Є прохання від СтратКому ЗСУ продовжувати говорити публічно про питання полонених в цілому, АЛЕ не розповідати окремі історії, імена, назви підрозділів, досвід боротьби, переміщення, чи будь-яку іншу особисту інформацію полонених – це може їм лише зашкодити.

 Друге: інформаційна політика щодо наших нацгвардійців та тероборонівців нікуди не поділась. У їх визволенні активно беруть участь як чиновники, так і рідні цих людей – їх включили також у робочі групи з цього питання. Найближчим часом очікуємо хороших новин. Але маємо прохання не виносити деталей на широкий загал. Найближчим часом відбудеться зустріч, на якій ми проговоримо стан справ та ті деталі, які не можемо виносити в публічну площину.

Ніхто про них не забув, можу вас запевнити, робота із визволення йде 24/7. Але не про все ми можемо говорити одразу. Наберіться терпіння, потрібно витримати цей процес. Чекаємо гарних новин.

Юрій ФОМІЧЕВ, міський голова Славутича

Фото: Офіс Президента України