Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Рекомендації щодо правильного пошуку квартири для купівлі

Плануєте купувати нерухомість? Не поспішайте розгортати пошуки. Спочатку радимо ознайомитися з декількома простими, але корисними порадами від порталу 100realty. Вони допоможуть не розгубитися і знайти саме те, що вам потрібно.


Плануєте купувати нерухомість у Києві чи області? Не поспішайте розгортати пошуки. Спочатку радимо ознайомитися з декількома простими, але корисними порадами від порталу 100realty. Вони допоможуть не розгубитися і знайти саме те, що вам потрібно.


Вибір квартири у великому місті – довгий і трудомісткий процес, що потребує максимуму зусиль. Для того щоб придбати ідеальне власне житло, в якому буде спокійно, затишно та зручно, варто серйозно підходити до його пошуку.

Визначення переважних критеріїв Перш ніж розпочинати безпосередні пошуки пропозицій з продажу квартир, потрібно визначити критерії, яким має відповідати майбутнє житло: новобудова чи вторинний ринок; кількість кімнат; бажане планування приміщень; поверховість; вимоги до загальної та житлової площі; стан ремонту; оптимальний район міста; належна транспортна розв’язка; важливі об’єкти інфраструктури у кроковій доступності.

Сформулювавши чіткий план, буде набагато легше відібрати тільки ті варіанти, які справді задовольнять усі ваші потреби. 

Аналіз реальної ціни на ринку нерухомості.  Після вибору вподобаного житла слід провести розвідувальні заходи щодо справедливості встановленої на нього ціни. Для цього треба порівняти ціни на пропозиції, схожі з тими, на яких ви спинилися, за метражем, місцем розташування й іншими критеріями.

Якщо в порівнянні з більшістю об’єктів вартість квартири буде зависокою, намагайтесь домовитися про знижку під час особистої зустрічі з продавцем. Уважний перегляд Перед тим як придбати квартиру, потрібно влаштувати перегляд як мінімум декількох варіантів, а тільки потім обирати. Щоб мати змогу об’єктивно оцінити стан житла, оглядайте його дуже ретельно: перевіряйте справність комунікацій, краєвид з вікна, порядність сусідів, обстановку та благоустрій району.

Такий відповідальний підхід сприятиме тому, що ви не розчаруєтеся у своєму виборі згодом. Важливі нюанси Якщо ви вже знайшли ідеальне житло і збираєтесь його купувати, зверніть увагу на декілька деталей, які можуть завадити цьому або створити непотрібні проблеми в майбутньому:

Не можна укладати угоду з недієздатними особами та громадянами, що перебувають на обліку в психоневрологічному чи наркологічному диспансері.

Не рекомендовано підписувати договір про купівлю/продаж до того моменту, як господар квартири не надасть для ознайомлення оригінали документів, що підтверджують право власності.

Не слід придбавати житло з незаконним переплануванням. Це може загрожувати виникненням певних складнощів, якщо вам буде потрібно продати квартиру в майбутньому. Будьте обережні, купуючи нерухомість за довіреністю. Краще додатково перевірити її дійсність у нотаріальній конторі і впевнитися в наявності повноважень у довіреної особи. Врахувавши всі висвітлені вище моменти, ви зможете придбати гарну квартиру й уникнути безлічі зайвих проблем та ризиків.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: