Завантаження ...

У МОН пояснили, як зараховуватимуть до 1 класу за місцем проживання

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) опублікували роз’яснення до порядку зарахування дітей до початкової школи, в якому йдеться у тому числі про вплив місця проживання на вступ до навчального закладу.

 
У Міністерстві освіти і науки України (МОН) опублікували роз’яснення до порядку зарахування дітей до початкової школи, в якому йдеться у тому числі про вплив місця проживання на вступ до навчального закладу.

«… Дитина не зобов’язана, а має право навчатися у закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає», – йдеться в опублікованому документі.

Однак, у порядку та доданому роз’ясненні відсутня інформація про список документів, які підтверджують місце проживання дитини або батьків.

Даний порядок набирає чинності з дня його публікації, старий наказ МОН від 19 червня 2003 року № 389 втрачає силу, розповіли у МОН.

Нагадаємо, нещодавно Мін’юст схвалив новий порядок прийому в початкову школу.
5 мая в Министерстве юстиции Украины утвердили порядок зачисления школьников в первый класс. Известно, что дети будут поступать в школы по территориальному принципу.

«При наявності і за бажанням одного з батьків при подачі заяви може бути пред'явлений документ, що підтверджує місце проживання дитини або одного з батьків» - зазначено в документі Мін'юсту.

Для того, щоб дитину взяли в початкову школу, батькам потрібно подати заявку в освітній заклад не пізніше 31 травня або після 15 червня. Документ свідчить, що присутність дитини під час подачі заявок не є обов'язковим. Сім'ї можуть також подавати документи і в інші школи.

Якщо в навчальному закладі багато вільних місць, будуть приймати всіх, а в разі, коли бажаючих більше, ніж школа може набрати - пріоритет буде у дітей, які підтвердили місце проживання, якщо в бажаної школі вчиться брат або сестра або працює батько.

Ще одним нововведенням є жеребкування для прийому до навчального закладу, яку повинні проводити з 5 до 15 червня включно, однак екзаменувати дітей не будуть.

Документ набув чинності 8 травня 2018 року.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия