Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Електроенергія для українців знову подорожчає: активіст пояснив причини

Український уряд не користувався газовою формулою, що згадується у меморандумі Міжнародного валютного фонду (МВФ), та не підвищував осінню ціни на газ. За такої умови набула би вигоди державна компанія та державний бюджет. Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Facebook”...

 
Український уряд не користувався газовою формулою, що згадується у меморандумі Міжнародного валютного фонду (МВФ), та не підвищував осінню ціни на газ. За такої умови набула би вигоди державна компанія та державний бюджет.


Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Facebook”, українська влада знайшла набагато простіший спосіб збагатитися за рахунок населення країни. Відомо, що президент зараз призначає членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).


Сьогодні, 28 грудня, НКРЕКП було введено в дію формулу “Роттердам +” та піднято вартість електроенергії на 16,2%. Найбільший зиск від застосування цієї формули отримає ДТЕК на чолі з Ринатом Ахметовим. Таким чином до нього додатково надійде понад 10 млрд гривень наступного року.


“Як бачимо, країною управляють не американці, не МВФ. Країною управляють олігархи”, – пише в соціальній мережі “Facebook” Андрій Герус, колишній член Національної комісії із регулювання електроенергетики та комунальних послуг.


Як раніше писала “Народна правда”, 85% всього українського вугілля видобуває компанія ДТЕК олігарха Рината Ахметова, йому ж належить і 80% теплової генерації.


Нагадаємо, що протягом року в Києві рекордно подорожчала комуналка: тарифи на гарячу воду та опалення підвищилися на 74,4%, електроенергія додала в ціні 63,7%, а також утримання прибудинкових територій стало дорожчим на 42,8%.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: