Завантаження ...

1 листопада вступають нові комунальні тарифи, що і наскільки подорожчає

З 1 листопада в Україні вступають в силу нові ціни на газ, розпочнеться перерахунок пенсій для військових, вводиться часткова заборона на вилов риби, подорожчають міжміські перевезення, передає Корупція.Інфо. Раніше Верховна Рада України прийняла пакет законів про медичну реформу.

 

З 1 листопада в Україні вступають в силу нові ціни на газ, розпочнеться перерахунок пенсій для військових, вводиться часткова заборона на вилов риби, подорожчають міжміські перевезення, передає Корупція.Інфо

Раніше Верховна Рада України прийняла пакет законів про медичну реформу. Перші зміни в системі охорони здоров’я вступлять в силу з 1 січня 2018 року.

У листопаді 2017 року уряд очікує, що Єврокомісія надасть третій транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро.

У листопаді в Україні має бути імплементована директива Євросоюзу про видачу нових посвідчень водія. Нові водійські права будуть виготовлятися з вбудованим мікрочіпом з даними про водія.

Також з 15 листопада російські пасажирські поїзди почнуть об’їжджати Україну. РЗД ввели в експлуатацію ділянку Журавка – Сохрановка – Боченкова. У зв’язку з цим з 15 листопада зміниться маршрут прямування пасажирських поїздів з Москви до Кисловодська, Анапи, Назрані, Адлера, Новоросійська, з Санкт-Петербурга в Адлер, а також у зворотному напрямку.

Детальніше про те, що зміниться в Україні з 1 листопада

Зросте ціна на газ для промпідприємств

З 1 листопада 2017 року НАК «Нафтогаз» підвищує ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Вартість палива залежить від обсягів споживання, оплати та історії співпраці. Однак в середньому ціна на газ зросте на 7,5-10%. Підвищення передбачено законом України «Про ринок природного газу», прийнятому два роки тому.

Ставки бюджетників прив’яжуть до прожиткового мінімуму


У жовтні уряд затвердив зміни до Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні.

Розмір ставки прив’язується до прожиткового мінімуму.


Для підприємств або сфер економіки, де не укладені галузеві угоди, розмір тарифної ставки робітника І розряду повинен бути на рівні, що не менше ніж на 10% перевищує певний держбюджетом на 2017 рік.

Завершується подача заяв на перерахунок субсидій


1 листопада закінчується термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій. У вересні Кабмін змінив порядок призначення субсидій та відшкодування витрат на оплату ЖКП.

Починається перерахунок пенсій військовим

Прийнята Пенсійна реформа зобов’язала Кабмін до 1 листопада внести до Верховної Ради законопроект про перерахунок пенсій військовослужбовців. В законі повинно бути враховано новий розмір грошового забезпечення військових.

Після прийняття закону почнеться процес перерахунку пенсій військовослужбовцям.

Дорожчає державне вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з 1 листопада підвищило ціну реалізації вугілля державних шахт для теплової генерації. Ціна виросла на 10% – з 2200 до 2425 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування).

Дорожчає міжміський проїзд

З 1 листопада більшість українських перевізників піднімають розцінки на проїзд в міжміських і приміських автобусах і маршрутних таксі. Таке рішення прийняли члени Союзу перевізників України.

В середньому вартість проїзду в міжміських автобусах виросте в 1,5 рази: зараз вартість пасажиро-кілометра складає 0,60 грн, а з 1 листопада більшість перевізників підніме тариф до 0,90 грн за 1 кілометр.

Найбільше подорожчання міжміського проїзду торкнеться коротких маршрутів.

Часткова заборона лову риби

З 1 листопада в Україні вступає заборона на вилов риби в осінньо-зимовий період в зимувальних ямах, в яких відбувається масове скупчення риби. Заборона набуває чинності щорічно з 1 листопада.

Закон встановлює штрафи за порушення заборони на ловлю в зимувальних ямах: за 1 карася – 17 гривень, плотва – 85 гривень, лящ – 170 гривень, судак – 510 гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия