Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Після втручання Порошенка Смолінська та Інгульська шахти отримали дозвіл на роботу

23 серпня, комісія Держгеонадр підтримала рішення про подовження дозволу на видобуток руди двом урановим шахтам Кропивниччини Члени комісії зібралися у повному складі та проголосували за надання дозволу на видобуток надр з Мічурінського та Центрального родовищ (Інгульська шахта), а...

 
Сьогодні, 23 серпня, комісія Держгеонадр підтримала рішення про подовження дозволу на видобуток руди двом урановим шахтам Кропивниччини

Про це журналісту Depo.Кропивницький щойно повідомив голова профкому Смолінської шахти ДП "СхідГЗК" Микола Кавун.

Члени комісії зібралися у повному складі та проголосували за надання дозволу на видобуток надр з Мічурінського та Центрального родовищ (Інгульська шахта), а також Ватутінського родовища (Смолінська шахта).

Дозвіл дійсний протягом 20 років. Першим привітав шахтарів, які теж сьогодні були у Києві, профільний міністр Ігор Насалик.

Протокольне рішення комісії на підписі у керівника Держгеонадр. Шахтарі мають відновити роботу вже після свят.

Нагадаємо, що Держгеонaдрa кількa рaзів поспіль не могли зібрaти комісію для ухвaлення рішення про нaдaння ліцензій урaновим шaхтaм Кропивниччини. Через це збитки комбінату становлять 300 млн грн. Минулої п'ятниці, 18 серпня, шахтарі провели акцію протесту під Кабміном та вимагали видати прямий дозвіл на роботу. Проте, такого рішення урядовці тоді не прийняли.

Під час поїздки до Кропивницького у ситуацію з втрутився президент.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: