Завантаження ...

Рева розповів, за яким принципом буде формуватися пенсійний стаж

В рамках пенсійної реформи стаж при нарахуванні пенсій буде складатися з двох частин: з стажу до 2000 року і стаж після 2000-го року. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, пише «Слово і Діло».

 
В рамках пенсійної реформи стаж при нарахуванні пенсій буде складатися з двох частин: з стажу до 2000 року і стаж після 2000-го року.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, пише «Слово і Діло».

«До 1 липня 2000 року - це стаж, який буде враховуватися за матеріалами трудових книжок. А після 2000 року - стаж, який обліковується в системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду. Там відкриті рахунки на кожного працівника, за яким і ведеться облік усіх сплачених внесків. Крім того, з 2004 року ведеться облік не просто виплат чи не виплат, але і сплачених сум», - сказав Рева.

За його словами, і перший, і другий стаж абсолютно рівнозначні для розрахунку пенсій.

Нагадаємо, Кабмін 17 травня затвердив законопроект про пенсійну реформу. Зокрема, документ передбачає підвищення пенсійного стажу для виходу на пенсію до 25 років, а також осучаснення пенсій.

А 22 березня 2017 року Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія складе 1247 гривень, і не буде менше прожиткового мінімуму. Подивимося, чи зможе міністр стримати свою обіцянку.
Facebook Twitter

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия