Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Порошенко підписав указ про припинення громадянства Артеменка та Боровика

Президент прийняв рішення припинити громадянство підозрюваному у державній зраді народному депутату Артеменку. Президент Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства народного депутата Артеменка і екс-заступника міністра економіки Боровика, – повідомляє власне...

 
Президент прийняв рішення припинити громадянство підозрюваному у державній зраді народному депутату Артеменку.

Президент Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства народного депутата Артеменка і екс-заступника міністра економіки Боровика, – повідомляє власне джерело ІНФОРМАТОРа в Адміністрації президента.

Зазначимо, після припинення громадянства Андрій Артеменко автоматично буде позбавлений і мандата народного депутата. Його місце отримає наступний кандидат у списку Радикальної партії Олега Ляшка – переселенка з Донецька, волонтер Валерія Заружко.

Джерело пояснило, що текст Указу не публікується на сайті президента, оскільки у ньому йдеться про персональні дані.

Також прокуратура пообіцяла перевірити зв’язок глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького з депутатом Артеменком.

Нагадаємо, на початку року народний депутат Андрій Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа власний план деескалації конфлікту на Донбасі, який передбачає передачу Криму в оренду Росії. Тоді лідер Радикальної партії, за квотою якої Артеменко пройшов до парламенту, заявив, що партія не поділяє “мирного плану” Артеменка. Пізніше політик додав, що стратегія, запропонована Артеменком, дискредитує Україну і Радикальну партію, та наголосив, що вимагає від нього скласти мандат.

Зокрема Ляшко підкреслив, що одночасне перебування в Америці Тимошенко, Артеменка та Льовочкіна не є збігом обставин.

“Так званий “план Артеменка” насправді план Тимошенко, Льовочкіна та Бойка, який вони через Артеменка, як ширму, вкинули, щоб прозондувати думку суспільства. Можливо, це той самий план, з яким Тимошенко бігала по вашингтонським туалетам за Трампом і намагалася його презентувати”, – заявляв політик.

Наприкінці лютого інший народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що політсила докладе всіх зусиль, щоб скандальний депутат був позбавлений мандату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: