Завантаження ...

Школа тоне в постійних примусових заходах, - Полянський

Заступник міністра освіти Павло Полянський заявив, що Міністерство освіти і науки прагне надати право голосу навчальним закладам і припинити практику участі шкіл у постійних примусових акціях та заходах різноманітного спрямування.

 
Заступник міністра освіти Павло Полянський заявив, що Міністерство освіти і науки прагне надати право голосу навчальним закладам і припинити практику участі шкіл у постійних примусових акціях та заходах різноманітного спрямування. Про це він сказав під час виїзного засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти, що відбулося 23 квітня у Херсоні.

"Школа сьогодні тоне в постійних примусових акціях та заходах різноманітного спрямування. Ми прагнемо це припинити та надати право голосу самим навчальним закладам. Підкреслюю, не районним чи обласним відділами освіти, а школам, щоб вони самі вирішували, чи брати їм участь в тій чи іншій акції, заході тощо", - наголосив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.

Також він звернув увагу на те, що систематична зміна навчальних програм та самих підручників були викликані так званим бізнесом - на підручниках. Це питання, за словами заступника міністра, також буде унормованим.

"Вже сьогодні підсумкову атестацію можна проводити не за друкованими збірниками, а за розробками обласних інститутів, окрім атестації з української мови, оскільки для її проходження видано один-єдиний затверджений збірник", - підкреслив Павло Полянський.

Як відомо, нове керівництво Міністерства освіти і науки проводить заходи з дебюрократизації діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.

Зокрема, ухвалено рішення про звільнення шкіл від невиправданої звітності, ініційовано накладення мораторію на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року, розпочато розроблення нового порядку і змісту державної атестації загальноосвітніх навчальних закладів тощо.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия