Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Доведена причетність сина Авакова до корупційної схеми з рюкзаками для МВС

Аваков-молодший заробив 5 млн гривень, продавши МВС рюкзаки через фіктивну фірму за завищеною ціною. В Youtube з’явився відеозапис розмови, датованої груднем 2014 року, про державну закупівлю 2 тис. рюкзаків для потреб МВС між людиною, схожою на сина міністра внутрішніх справ...

 
Аваков-молодший заробив 5 млн гривень, продавши МВС рюкзаки через фіктивну фірму за завищеною ціною.


В Youtube з’явився відеозапис розмови, датованої груднем 2014 року, про державну закупівлю 2 тис. рюкзаків для потреб МВС між людиною, схожою на сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, та особою, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Про це у своєму блозі на УП пише пише журналіст Дмитро Гнап.

Він наголошує: згодом, на початку 2015-го року тендер таки відбувся і невідоме дніпропетровське ТОВ "Дніпровенд" отримало від МВС 14,5 млн гривень на цю партію рюкзаків.

При цьому, підкреслюється, "рюкзаки явно купувалися за завищеною ціною, адже за півроку армія купуватиме такі ж, тільки в 1,5 рази дешевше".

"Таким чином, оборудка дозволила незаконно привласнити близько 5 мільйонів гривень", - наголошує Гнап.

Крім того, зазначається: син Авакова в коментарі журналістам заперечив свою причетність до закупівлі, а прес-служба МВС заявила, що тендер пройшов чесно, звинувативши журналістів у дискредитації МВС.

В той же час Гнап підкреслює: дніпропетровська фірма, яка постачала МВС рюкзаки, фейкова – раніше "журналісти приїжджали за офіційною адресою ТОВ "Дніпровенд" і нікого там не знайшли".

"Але телефон засвітився за реальним власником. Колеги з порталу "Наші Гроші" зберегли звіт "Вісника держзакупівель" по цьому придбанню рюкзаків. В звіті вказаний телефон (067) 340-50-00, нажаль, вже відключений. Але відшукати, кому він належить, виявилось нескладно. Це телефон харків'янина Володимира Литвина, який очолює місцеву ІТ-компанію Turboseo, керує в Харкові фірмою з пошиття одягу та є близьким другом сина Авакова", - наголошує Гнап.

Крім того, як стало відомо, Генпрокуратура вже заявила про плани зайнятися цією оборудкою.

Нагадаємо, люстраційний комітет почав збір підписів за відставку Авакова.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: