Завантаження ...

Наслідки нічної комбінованої атаки на столицю

Наслідки нічної комбінованої атаки на столицю фото

В українській столиці пролунали вибухи в ніч проти 2 червня. Перед цим в Києві була оголошена повітряна тривога.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, у Києві спрацювала ППО.

О 3:30 у Києві пролунала серія нових вибухів. Їх також підтвердив міський голова. А вже о 4:37 у столиці було оголошено відбій повітряної тривоги. Сирени в Києві лунали 2 години 40 хв. Віталій Кличко повідомив, що викликів рятувальних служб та медиків під час повітряної тривоги в Києві не було.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив про наслідки повітряної атаки росіян на столицю України.

– Навіжені терористи практично без пауз нападають на столицю. За останні 6 днів рашисти завдали вже 6-го повітряного удару по місту! І щоразу ворог змінював зброю. Після балістичних ракет переддень, цього разу атака була комбінованою – дронами та крилатими ракетами одночасно, – повідомив він.

Попко каже, що пуски ракет були здійснені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555.

– Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси Shahed. Але наша ППО – просто титани, – додав він.

За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу, заявив Попко, втім зазначивщи, що остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА повідомлять Повітряні сили.

Наразі інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня, але дані збираються та уточнюються.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 464-ю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия