Завантаження ...

«ЄЧерга»: в Україні запрацював сервіс для проходження кордонів без черг

«ЄЧерга»: в Україні запрацював сервіс для проходження кордонів без черг фото

В Україні запрацював на 16 пунктах пропуску сервіс «ЄЧерга», що дозволяє уникнути черг під час проходження кордону.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 2 травня.

«ЄЧерга» стане універсальною системою для всіх видів транспорту. З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, з липня — водії автобусів, з серпня — власники легкових авто. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

«Переваги «ЄЧерги» для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача, колосальна економія часу. Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Переваги для держави: впорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків», — зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, з кінця минулого року система була успішно апробована на двох пунктах пропуску. Тепер «ЄЧерга» стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон. Денис Шмигаль наголосив, що мета Уряду — зробити перетин кордону максимально швидким та зручним.

Як це працює?
Після реєстрації через додаток користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску. Так українці економитимуть свій час, а бізнес зменшить збитки від простою.
З наступного тижня системою "ЄЧерга" зможуть користуватись водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових автомобілів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия