Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Яскраво-рожеве небо: на Київщині та Чернігівщині спостерігали незвичне сяйво

Яскраво-рожеве небо: на Київщині та Чернігівщині спостерігали незвичне сяйво фото

Схоже на північне сяйво явище спостерігали мешканці кількох інших північних областей України, а також на території Білорусі.

У неділю, 23 квітня, незвичайне явище, дуже схоже на північне сяйво, спостерігали мешканці Київської області, а також українці в інших регіонах країни. Повідомлення про кольорові спалахи в небі надходять із Білорусі.

Фотографії, на яких зафіксовано яскраво-рожеве вечірнє небо, публікують у соцмережах.

Про незвичний рожевий колір неба і яскраві спалахи в ньому повідомляли, зокрема, мешканці Броварів та Бородянки.

Таке ж явище спостерігали також у Чернігівській та Черкаській областях.

Яскраві спалахи, які забарвлювали небо різними кольорами були також на півночі Рівненщини та Волині. Вони були короткими і тривали всього декілька хвилин.

Коротке відео спалахів, які тривали кілька хвилин, зняли у небі над Львівщиною.

За північним кордоном України це явище спостерігали над білоруськими містами Молодечно, Слуцьком, Биховим, Вітебськом. Візуально воно було схожим на кольоровий серпанок у небі.

Північне сяйво виникає внаслідок бомбардування атмосфери Землі зарядженими частками сонячного вітру на висотах від 100 до 400 км, що спричиняє іонізацію азоту, водню та кисню й вони починають випромінювати світло. Кисень випромінює зелене сяйво на довжині хвилі 557,7 нм (нанометрів) й червоне на 636,4 нм, азот - зелене сяйво на 522,8 нм. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: