Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Голлівуді з'явилися зірки з українськими тваринами, що на межі зникнення

У Голлівуді з'явилися зірки з українськими тваринами, що на межі зникнення фото

У США, на Алеї слави, у Голлівуді, з’явилися зірки, присвячені українським тваринам, що перебувають на межі зникнення через війну, розв'язану роією.Це акція активістів, які хочуть нагадати світові про наслідки російської агресії для тваринного світу.

Про це повідомили у пресслужбі UAnimals. Йдеться, зокрема, про степового орла, бурого ведмедя, євроазійську рись, чорного лелеку та крапчасту сипуху, які можуть назавжди зникнути через війну Росії в Україні.

Зірки з назвами видів цих тварин активісти UAnimals тимчасово розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Сінатри, Арнольда Шварценеггера та інших зірок, вшанованих на Алеї слави за внесок у мистецтво та індустрію розваг.

 

Зірки на Алеї слави у Голлівуді, присвячені українським тваринам на межі зникнення, квітень 2023 року

 

Росія вчиняє в Україні екоцид та екотероризм, цілеспрямовано знищує все живе. Через ракетні обстріли, підриви, замінування та інші варварські дії росіян масово гинуть тварини, як дикі, так і домашні, наголосив засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

“У зв’язку з екоцидом проти РФ мають бути запроваджені додаткові санкції. Країна-терорист повинна відповісти за порушення екологічної безпеки в Україні та долучитися до відновлення української екосистеми після війни шляхом виплати репарацій”, —  сказав Тодорчук.

 

Зірки на Алеї слави у Голлівуді, які присвячені українським тваринам на межі зникнення

На Алеї слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам на межі зникнення, квітень 2023 року

 

UAnimals започаткувала міжнародну кампанію #StopEcocideUkraine. Вона покликана притягнути Росію до відповідальності за екологічні злочини, вчинені під час війни в Україні. В рамках ініціативи активісти комунікують з українськими та іноземними політиками, а також проводять мітинги в різних куточках планети: від Варшави до Нью-Йорка, від Лондона до Праги.

Загалом під загрозою зникнення опинилися понад 80 видів тварин, нагадал активісти UAnimals. 20% природоохоронних територій України потерпають від війни, і мільйони тварин уже загинули.  10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповані, а в деяких із них росіяни дозволяють полювати та відстрілювати диких тварин, які були під охороною.

 

На Алеї слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам на межі зникнення, квітень 2023

Фото: UAnimals

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: