Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Потужне вивершення вулкану відбулось в росії цієї ночі (фото, відео)

Потужне вивершення вулкану відбулось в росії цієї ночі (фото, відео) фото

У ніч на 11 квітня на російському півострові Камчатка відбулося потужне виверження вулкана Шивелуч- найвищого вулкану Євразії.

Як повідомляє видання «Комерсант», вулканічний попіл накрив найближчі селища.

За словами директора Інституту вулканології та сейсмології Олексія Озерова, виверження вулкана Шивелуч у ніч на 11 квітня досягло особливо сильної стадії. Відеоспостереження за вулканом ускладнені через циклон, снігопад та хуртовину. Висота викиду попелу становила від 15 до 20 кілометрів. Вулкану присвоєно найвищий – червоний – код авіаційної небезпеки.

У Росії почалося виверження відразу двох великих вулканів — Ключевська сопка та Шивелуч

ТАСС повідомляє, що у росії почалося виверження відразу двох великих вулканів — Ключевська сопка та Шивелуч.

На Камчатці спостерігається виверження Ключевської сопки. Це найвищий вулкан на материку. Крім нього, прокинувся ще й вулкан Шивелуч.

Шивелуч – найпівнічніший з діючих вулканів Камчатки. Відстань від Шивелуча до Петропавловська-Камчатського – 440 км, до селища Ключі – 47 км. Висота сопки 3283 м, найвища точка активної частини – 2800 м над рівнем моря. Вік вулкана оцінюють в 60-70 тисяч років.

У Росії почалося виверження відразу двох великих вулканів — Ключевська сопка та Шивелуч

Як розповідають місцеві вчені, наразі триває викидання "розпечених бомб".

Хмара попелу від вулкана Ключевський простяглася на 60 км у північному та північно-східному напрямку. Шлейф від Шивелуча простягається на 55 км також у північному та північно-східному напрямках, — зазначає джерело видання.

У Росії почалося виверження відразу двох великих вулканів — Ключевська сопка та Шивелуч

Вулкан Шивелуч викинув стовп попелу заввишки 6 км над рівнем моря. Шлейф від виверження розвіявся на захід та у бік Тихого океану.

Зазначимо, що цим двом вулканам надано помаранчевий код авіаційної небезпеки.

А вулкан Шивелуч – найпівнічніший з чинних вулканів російської Камчатки. Одним із найбільших вважається його виверження 1964 року. Тоді стовп попелу досяг висоти 15 кілометрів, а уламки вулканічної породи забрало на 20 кілометрів.

Відео виверження вулкана на Камчатці

За словами російських учених, виверження вулканів лише посилюватиметься. Очікується вилив лави, а також утворення грязьових потоків, що пройдуть руслами річок у районі вулканів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: