Завантаження ...

Захисники Авдіївки і Бахмуту отримали антидронові рушниці від "Сталевого фронту"

Захисники Авдіївки і Бахмуту отримали антидронові рушниці від "Сталевого фронту" фото

Сучасне військове обладнання для виявлення та знищення ворожих дронів отримали військовослужбовці, які стоять на захисті Авдіївки й Бахмуту. Вартість двох антидронових систем, переданих захисникам на Авдіївському напрямку, складає 1 млн гривень. Їх передала компанія Метінвест, в межах міліарної ініціативи "Сталевий Фронт" бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"Вбивця дронів" - це апаратний комплекс блокування каналів керування безпілотниками ANTIDRON G-6 з діапазоном виявлення до 3000 м. Це обладнання дає змогу ефективно боротися з дронами шляхом придушення каналів керування дронами та їхньої навігації. У результаті безпілотники втрачають сигнал, і змушені приземлятися.

Цю модель антидронового захисту розробили в Україні для потреб української армії у 2015 році. Наразі обладнання використовує прикордонна служба, а також правоохоронні органи для захисту стратегічних об’єктів військово-промислового комплексу та військових на передовій.

Також від Сталевого Фронту Ріната Ахметова захисники отримали портативний 5-канальний джамер Piranha-Tech – рюкзак зі встановленою в ньому радіоелектронікою, призначений для глушіння сигналів ворожих дронів у діапазоні від 428 МГц до 5800 МГц. Його переваги – виявлення дронів ворога на відстані до 5000 м. Три протидронові гармати й детектор, що входить у комплект, створюють лінію контролю завдовжки 8000 м та глибиною 2 км.

"Такі системи не дають ворожим дронам виконувати місії з аеророзвідки, корегування вогню чи безпосереднього ураження. Оператор наводить антидрон на квадрокоптер, і перериває сигнал коптера з супутником. У результаті той, хто керує квадрокоптером, втрачає керування над нею та "картинку" з камери дрона. "Дезорієнтований" ворожий коптер здійснює аварійну посадку та провалює місію, якою б вона не була", – пояснює командир підрозділу ППО однієї з бригад ЗСУ, яка боронить Україну під Авдіївкою, з позивним Дизель Дизель.

Окрім цього, військові отримали два розвідувальних дрони та п'ять потужних мультизарядних станцій EcoFlow для забезпечення постійного живлення обладнання в польових умовах.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия