Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як захистити майбутній урожай від шкідників

Як захистити майбутній урожай від шкідників фото

Кожен садівник та городник мріє отримати рясний та якісний урожай. Перешкодити досягти бажаної мети можуть шкідники та патогенні мікроорганізми, які провокують хвороби. Основне завдання попередньої обробки посівного матеріалу – захист насіння.

Уберегти злакові, фруктові та овочеві культури допомагають протруйники. Деякі з них запобігають пошкодженню рослини шкідниками, інші спрямовані на боротьбу з хворобами, усувають спори грибкових патогенів. Великий вибір засобів категорії протруйників представлено на сайті https://agriks.com.ua/protraviteli. До кожного типу культур існують свої захисні склади.

Види протруйників

За типами шкідливих організмів, проти яких спрямована дія препарату, виділяють:

  • Фунгіциди – запобігання та боротьба з грибковими ураженнями (фузаріозом, гниллю, пліснявою та іншими).
  • Бактерициди – проти бактерій.
  • Інсектициди – борються з комахами (мухами, колорадським жуком, дротяником, трипсами та іншими).
  • Акарициди проти поразки кліщами.
  • Нематициди та антигельмінтики – захист від хробаків.

Сучасний ринок також пропонує засоби комплексної інсекто-фунгіцидної дії.

Механізм роботи протруйників

Своєчасна та правильна обробка протруйниками здатна зберегти запланований врожай. Завдяки пролонгованій дії компоненти протруйників після посадки насіння зберігають активність. Засоби забезпечують локальне знезараження ґрунту, формують імунітет у рослин.

За механізмом дії розрізняють:

Контактні (профілактичні) препарати.

Чим рівномірніше розподілена речовина по поверхні насіння, тим вища його ефективність. Засіб створює захисний шар, не проникаючи всередину або затримуючись тільки на поверхневих шарах. У разі опадів, сильного вітру, сонця чи спеки обробку варто повторити.

Системні протруйники.

Пестициди лікувальної дії, що проникають углиб посадкового матеріалу. Перебуваючи всередині, вони здатні тривалий час ефективно працювати проти ґрунтових та аерогенних інфекцій, а також насіннєвих хвороб. Рівномірність нанесення у разі не грає істотної ролі.

Для виключення розвитку резистентності шкідників при використанні тих самих системних пестицидів, рекомендується не перевищувати дозування і змінювати склади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: