Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

“Відважні жінки”: українська парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська стала лауреаткою видатної премії

“Відважні жінки”: українська парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська стала лауреаткою видатної премії фото

Українська парамедикиня та волонтерка Юлія Паєвська з позивним “Тайра” стала лауреаткою міжнародної премії “Відважні жінки” (International Women of Courage, IWOC). Цю премію присуджує Держдеп США.

Відомо, що Тайра отримає нагороду 8 березня у Білому домі за участі першої леді США Джилл Байден та держсекретаря Ентоні Блінкена.

“Юлія Паєвська продемонструвала надзвичайну моральну та фізичну мужність, захищаючи Україну від нещадної російської агресії. Вона надавала медичну допомогу учасникам Революції Гідності в Україні у 2013 році, а як керівник волонтерського загону парамедиків “Ангели Тайри” проводила тактичну медичну підготовку на передовій Донбасу з 2014 по 2018 рік”, – йдеться у повідомленні американського відомства.

Нагадаємо, Паєвська провела у російському полоні три місяці. Окупанти захопили її під Маріуполем 16 березня 2022 року, коли вона допомагала евакуюватися жінкам та дітям. Тайру було визволено 17 червня. 

Свою медично-волонтерську діяльність жінка розпочала ще в період Євромайдану. У 2018 році вона пішла на контракт у Збройні Сили України. Після його завершення – у 2020 році – Паєвська зосередилась на діяльності волонтера. 

Тайру внесли до сотні найвпливовіших жінок 2022 року за версією BBC. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: