Завантаження ...

У Верховній Раді пропонують запровадити день Перемоги над РФ

У Верховній Раді пропонують запровадити день Перемоги над РФ фото

Голова комітету ВРУ з питань соціальної політики Галина Третьякова пропонує скасувати святкові дні на Різдво 7 січня та день Перемоги і, натомість, святкувати 21 вересня дня Перемоги у війні з РФ.

Голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №9009-3 про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових неробочих днів, яким пропонується скасувати вихідні дні на Різдво 7 січня, день Перемоги 9 травня і, натомість, передбачити низку нових святкових днів. 

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєктом пропонується внести зміни до статті 73 КЗпП щодо святкових неробочих днів, а саме:

- змінити назву святкового неробочого дня: 1 травня – на «День подяки праці»

- визначити святковими неробочими днями:

8 березня – «День весни» (враховуючи мету світової спільноти щодо гендерної рівності);

06 червня – «День цвітіння української вишні» (як символ рідної землі та України);

21 вересня – «День миру» (день святкування мирного життя після Перемоги України над російською військовою агресією);

10 листопада – «День поваги до віку» (для розвитку в суспільстві почуття шани та прихильного ставлення до усіх вікових категорій населення.

Натомість з переліку святкових неробочих днів пропонується вилучити 9 травня.

«Водночас збереження пам’яті про перемогу над нацизмом та вшанування пам’яті жертв другої світової війни 1939-1945 років в Україні є важливою складовою національної пам’яті. Тож День перемоги над нацизмом буде визначено як святковий, але робочим днем», - зазначається у записці.

Як повідомлялося раніше, група депутатів з опозиції зареєстрували законопроєкт, який передбачає скасування святкових днів на 8 березня та день Перемоги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия