Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уже в "найближчі дні" - США обіцяють нові санкцій проти рф

Уже в "найближчі дні" - США обіцяють нові санкцій проти рф фото

Сполучені Штати разом з союзниками введуть нові санкції та експортний контроль в "найближчі дні", аби посилити тиск на росію.

Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо, передає УНН з посиланням на Reuters.

Адеємо повідомив, що Сполучені Штати, Європейський Союз та інші країни-союзники готують санкції вже на “найближчі дні”. Вони будуть націлені на закупівлі росією товарів подвійного призначення – холодильники та мікрохвильові печі – аби забезпечити напівпровідниками свій ВПК. Санкції також будуть спрямовані на ускладнення логістики для російської нафти та інших товарів, на які накладені обмеження.

Окрім того, представники антиросійської коаліції, що складається з понад 30 країн, попередять компанії та фінансові установи, які все ще ведуть бізнес з росією, про загрозу санкцій у разі продовження співпраці з країною-агресором.

«Розширення цієї коаліції дозволить нам продовжувати ізолювати росію. Ми змусимо тих, хто не запровадить наші санкції та експортний контроль, обирати між економічними зв’язками з нашою коаліцією країн, що становлять більше половини світового ВВП, або наданням матеріальної підтримки росії – економіці, яка з кожним роком стає все більш ізольованою», – розповів Адеємо.

За словами Адеємо, мета санкцій – збільшувати ціну для росії за ведення війни. Адже таким чином країна вже була змушена направляти мільярди, замість фінансування, на оплату страхування нафтових танкерів та інших послуг. Вашингтон шукатиме «додаткові способи збільшити» цю ціну.

Нагадаємо, в адміністрації Байдена планують ввести нові санкції щодо приблизно 200 російських фізичних і юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: