Завантаження ...

У Білому домі вважають, що Україні треба готуватися до контрнаступу вже зараз – Politico

У Білому домі вважають, що Україні треба готуватися до контрнаступу вже зараз – Politico фото

У Вашингтоні вважають, що оборона України найближчим часом досягне критичної фази, окупанти розпочнуть наступ. Тому США тисне на офіційний Київ, просить закріпити досягнення ЗСУ та готуватися до нового контрудару.

Про це повідомляє американське видання Politico із посиланням на анонімні джерела.
 

«За словами чиновників, Білий дім також рекомендував команді Зеленського готуватися до наступу вже зараз, оскільки зброя і допомога з Вашингтона і Європи надходять безперешкодно», – зазначає Politico.

Джерела видання також додали, що в іншому випадку є побоювання: «підтримка з боку європейських сусідів України може стати обмеженою».

Крім того, Politico зазначає, що Байден вирушить до Польщі, щоб зустрітися з президентом Анджеєм Дудою та лідерами НАТО. Там, ймовірно, загострить увагу на необхідності Заходу тримати курс на Україну.

«Проте росія все ще контролює майже 20 відсотків території України, і конфлікт сповільнився до жорстокої війни на виснаження», – зауважили у виданні.

Нагадаємо, основна фаза наступу армії росії зараз відбувається в Луганській області. Але окупантам бракує резервів, щоб збільшити масштаб чи інтенсивність наступальних дій.

російські війська у порівнянні з минулим тижнем дещо збавили темп у своїх діях біля Вугледара. Інколи ворог кидає на штурми військових, але без броні і техніки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия