Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У США визнали, що російські окупанти скоїли в Україні злочини проти людяності

У США визнали, що російські окупанти скоїли в Україні злочини проти людяності фото

Адміністрація президента США Джо Байдена визнала, що росія під час повномасштабного вторгнення скоїла в Україні злочини проти людяності.

Про це заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс, цитує The Guardian.

«У справі про дії росії в Україні ми розглянули докази, знаємо правові норми, і немає жодних сумнівів: це злочини проти людяності. І я кажу всім тим, хто вчинив ці злочини, та їхнім начальникам, які замішані в цих злочинах: ви будете притягнуті до відповідальності», — сказала Гарріс.

Рішення про визнання росії причетною до злочинів проти людяності не матиме прямих наслідків для війни, але може мати політичний вплив.

Вашингтон сподівається, що це допоможе ще більше ізолювати президента рф володимира путіна та активізувати юридичні зусилля щодо притягнення до відповідальності російської влади.

Раніше США вже визнавали, що російські війська винні у воєнних злочинах. Водночас визнання у злочинах проти людяності свідчить, що російські злочини, як-от вбивства та згвалтування, дуже поширені й навмисно спрямовані проти мирних жителів. У міжнародному праві це вважається серйознішим злочином.

Паралельне розслідування російських дій проводять під мандатом ООН. Там теж росію визнали винною у воєнних злочинах, але ще не визнали, що вона причетна до злочинів проти людяності.

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: