Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вперше українці з 14 років зможуть оформити ID-картку в Польщі

 Вперше українці з 14 років зможуть  оформити ID-картку в Польщі фото

У молодих українців, що через повномасштабне російське вторгнення були змушені виїхати з України, буде можливість оформлення паспорта громадянина України (ID-карти) після досягнення 14 років.

Цю послугу можна отримати в ДП “Документ” на території Польщі.

Підрозділи ДП “Документ” розташовані у таких містах: Варшава, Краків, Ґданськ та Вроцлав. При оформленні потрібне подання свідоцтва про народження, паспорта громадянина України когось з батьків, довідки про реєстрацію місця проживання (при її наявності), а також РНОКПП чи повідомлення про те, що особа відмовилась від його прийняття.

В осіб віком від 14 до 18 років при зареєстрованому місці проживання у процесі оформлення паспорта є можливість подання запиту для отримання РНОКПП, який надалі буде відображатись у паспорті. Варто зазначити, що заяву для оформлення паспорту можна як онлайн (попередній запис), так і в “живій черзі”. Виготовлення ID-картки займає до 20 робочих днів при першому отриманні після 14 років. При проходженні процедури потрібна присутність особи, на яку оформляють документ, для проходження процесу верифікації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: