Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хто замінить у Чернігові Атрошенка після відсторонення від посади

Хто замінить у Чернігові Атрошенка після відсторонення  від посади фото

1 лютого міського голову Чернігова Владислава Атрошенка відсторонили від відповідної посади строком на один рік.

Таке рішення 1 лютого ухвалив Львівський апеляційний суд під час розгляду апеляції на рішення Яворівського районного суду, який 7 грудня 2022 року на рік заборонив міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку обіймати свою посаду.

Як про такий сценарій за кілька днів до судового засідання в інтерв'ю Суспільному говорив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус  та чи планував він у такому разі вводити військову адміністрацію.

За його словами, навіть якщо Владислава Атрошенка відсторонюють від посади, є посадова особа, яка його замінить, зокрема секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

"По-перше, за посадою тоді має керувати секретар міськради. По-друге, щодо введення військової адміністрації, то ми будемо дивитись по всім громадам, а не тільки по Чернігову".

Головні чинники при введенні військових адміністрацій Чаус називає — спроможність або неспроможність органів місцевого самоврядування з тих чи інших причин виконувати свої повноваження.

На питання журналіста, чи Чернігівська міськрада поки спроможна виконувати свої повноваження, начальник ОВА відповів: "Те, що я бачу на сьогодні — так".

Нагадаємо, що ймовірність введення в Чернігові військової адміністрації обговорювалося протягом кількох місяців 2022 року. У серпні того року Чаус казав, що введення військової адміністрації в будь-якій громаді – це обґрунтоване рішення керівництва країни тією чи іншою необхідністю.

Тоді він говорив, що військова адміністрація може бути створена і за поданням начальника ОВА, але для цього потрібна конкретна причина, зокрема, "неефективне управління громадою в частині безпекових і оборонних питань, зокрема питань цивільного захисту".

Читайте також: Розгляд апеляції щодо заборони на рік міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку обіймати свою посаду - подробиці із зали суду

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: