Завантаження ...

У Полтаві засудили вчительку-колаборантку

У Полтаві засудили вчительку-колаборантку фото

У Полтаві засудили вчительку Тетяну Шаповал, яка розповідала під час онлайн-уроку про «звірства «Азову» та «правоту рф щодо ДНР/ЛНР». Вирок ухвалив Октябрський райсуд за за ч. 2 ст. 436-2 КК.

Тетяна Шаповал викладала хімію та біологію у школі № 4. Вона народилася у Кіровській області рф і має українське громадянство. Вчителька вже пенсійного віку. Шаповал викладала та спілкувалася з дітьми російською мовою, виправдовувала збройну агресію, визнавала правомірною окупацію частини нашої території, глорифікувала представників збройних формувань та окупаційної адміністрації тощо. Вчителька-колаборантка продовжувала це робити і після повномасштабного вторгнення росії.

Ймовірно, що хтось з учнів записав уроки на відео, а потім передав записи батькам або одразу правоохоронцям.  З матеріалів справи відомо, що на фрагментах відео вчителька пропагувала від’єднання території так званих «ДНР», «ЛНР» від України. Щодо поточної військово-політичної ситуації в Україні, то жінка вважає, що свого часу владі потрібно було владнати питання з Донбасом, дозволити федеративні республіки, і тоді б Україна не переживала того, що є зараз.

Шаповал обговорювала можливість розробки біологічної зброї на території України та засуджувала діяльність полку «Азов», які нібито катували полонених:

Да. Или иголки под ногти. Тоже смотрела в интернете, как рассказывали, иглы под ногти, человек рассказывал, который вышел с этого плена. Это же фашисты самые настоящие. Это же под ногти, как это под ногти иголкой. Боже, это ужас.
Шаповал

Експерти дійшли висновку, що такі висловлювання вчительки могли мати деструктивний вплив на когнітивну, емоційну, мотиваційну сфери психіки учнів. У них могли сформуватися негативні соціальні установки, стереотипи та ставлення до ЗСУ або конституційного устрою України.

У травні сплив термін трудового контракту Шаповал зі школою й вона була звільнена. А 18 серпня їй повідомили про підозру. Наприкінці вересня жінка уклала угоду про визнання провини. Тетяну Шаповал визнали винною та призначили 4 роки позбавлення волі, але від відбування покарання звільнили з іспитовим строком — 1 рік.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия