Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Німеччина підвищила виплати біженцям з України: на скільки можна розраховувати

Німеччина підвищила виплати біженцям з України: на скільки можна розраховувати фото

Військова агресія РФ проти України спровокувала наймасштабнішу хвилю біженців із часів Другої світової війни. За даними ООН, понад 7,9 мільйонів українських громадян були змушені тікати з країни. Багатьом українцям дала притулок Німеччина. Усі біженці, які прибули до цієї країни, мають право на оформлення допомоги з безробіття. 2023 року Німеччина підвищила виплати біженцям з України.

Про розміри допомоги, які отримують українські біженці в Німеччині, пише видання hvylya з посиланням на Bürgergeld.

Базову допомогу з безробіття Hartz IV українським біженцям Німеччина почала виплачувати ще на початку літа 2022 року. 2023 року німецький уряд вирішив підвищити суми соціальних виплат для українців, які втекли від військової агресії.

Німеччина підвищила виплати біженцям з України: на скільки може розраховувати родина з дитиною

Тепер кожен повнолітній біженець може розраховувати на 502 євро на місяць. Однак якщо йдеться про пару, яка перебуває в зареєстрованому або цивільному шлюбі, то допомога кожному з партнерів становитиме 451 євро. На дітей віком від 14 до 17 років німецький уряд виділив по 420 євро соціальної допомоги. 348 євро соціальної допомоги отримуватимуть батьки, які утримують дітей віком від 6 до 13 років. Норма для дітей віком до 6 років відповідає 318 євро.

Таким чином, на сімейну пару з однією дитиною Німеччина виділятиме від 1220 євро до 1322 євро щомісячних виплат. Якщо мати самостійно утримує двох дітей, то така сім'я може розраховувати на допомогу у розмірі від 1138 до 1342 євро.

Нагадаємо, Італія продовжує допомагати українським біженцям, надаючи їм різні види допомоги. Крім допомоги з безробіття та виплат на дітей, можна також отримати субсидію на оплату дитячого садка. Її розмір становить близько 3 тисячі євро.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: