Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ЗНО не буде: МОН надало новий порядок вступу до вишів у 2023 році

ЗНО не буде: МОН надало новий порядок вступу до вишів у 2023 році фото

Міністерство освіти і науки України представило порядок прийому до вузів у 2023 році на основі удосконаленого національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на брифінг голови МОН Сергія Шкарлета про модель вступної кампанії 2023 року.

Так, чиновник повідомив, що тест складатиметься з двох обов'язкових предметів: української мови та математики. Також випускники зможуть обрати ще один предмет – історію України, іноземну мову, біологію, хімію чи фізику.

 

Абитуриенты, вузы, бюджет

Абитуриенти

 

Предмет, який абітурієнти вибиратимуть самостійно, буде універсальним. З цими результатами можна буде вступити на будь-яку спеціальність, але до результатів НМТ будуть застосовані різні коефіцієнти.

Так, якщо абітурієнт вступатиме на правовий напрямок підготовки — більшу вагу матиме результат з історії України, ніж з біології, а на медичний — навпаки.

 

Вступительные экзамены в вузы, Сергей Шкарлет, Минобразования, вторжение России

Вступні екзамени в вузи

 

 

Тестування триватиме 180 хвилин, до нього увійдуть три блоки предметів. При цьому можна буде розподіляти по блоках самостійно.

З української мови, історії України, хімії та біології буде по 30 тестових завдань, з іноземних мов – 32 завдання, з математики – 22 завдання та з фізики – 20 завдань.

Нагадаємо, ми повідомляли, що українські студенти зможуть безкоштовно навчатися в Австрії та наступного семестру.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: