Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Немирний атом у великій політиці навиворіт

Немирний атом у великій політиці навиворіт фото

24 грудня на російському пропагандистському телеканалі «Росія 24» вийшов сюжет російської пропагандистки Ольги Курлаєвої про Запорізьку АЕС під назвою «Немирний атом. Як працівники ЗАЕС працюють під обстрілами ВСУ».

В сюжеті використано інтерв’ю з членом правління ГО «Українське ядерне товариство», колишнім президентом Товариства Володимиром Бронніковим. Зокрема, в сюжеті В. Бронніков коментує роботу Запорізької АЕС в умовах окупації та робить заяви про нібито переваги роботи ЗАЕС у складі росії.

Українське ядерне товариство в особі своїх членів суворо засуджує заяви В. Броннікова, як такі, що виправдовують злочини росії проти України, її мирної атомної галузі та будуть використані країною агресором в пропагандистських цілях, зокрема щодо підтримки збройної агресії, тимчасової окупації території України та Запорізької АЕС.

УкрЯТ вкотре наголошує на тому, що Запорізька АЕС була, є і буде українською, яка знаходиться на українській території та входить до складу українського оператора АЕС «НАЕК «Енергоатом». Всі дії окупантів по військовому захопленню АЕС, обстрілам, терору українського персоналу та перепідпорядкуванню станції росії та її фейковим структурам порушують всі норми міжнародного права та ядерного законодавства України та світу, а також угоди в рамках ООН, МАГАТЕ та інших міжнародних інституцій.

Рішенням позачергового засідання Правління ГО «УкрЯТ», яке відбулось 27 грудня 2022 року Володимира Броннікова було виключено зі складу Правління та з членів Товариства.

Атомна енергетика України / Nuclear power of Ukraine

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: