Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мера Чернігова публічно підтримав мер столиці

Мера Чернігова публічно підтримав мер столиці фото

Київський міський голова Віталій Кличко публічно підтримав мера Чернігова Владислава Атрошенка. Він вважає, що відсторонення Атрошенка від посади мера виглядає як вибіркове правосуддя та є політичним рішенням.

Віталій Кличко заявив, що відсторонення від посади мера міста через суд за адміністративне порушення є прецедентом та відбулося вперше в історії незалежної України.

“Мера, який був з громадою, коли місто було в облозі. Який зараз працює на життєзабезпечення міста та безпеку його мешканців. На відбудову Чернігова.

Його обрала громада відстоювати інтереси людей. І тільки громада може вирішувати, кому вона довіряє”, – вважає мер столиці.

За його словами, наразі немає місця політичній боротьбі, всі мають працювати на перемогу разом.

“В нинішній ситуації, коли розв’язання стількох проблем лягло саме на плечі місцевої влади, всі повинні працювати спільно! Без жодних політичних протиборств.

Тільки єдністю, тільки спільною боротьбою з ворогом, спільною роботою і без протиборства в країні – ми переможемо!

Україна вже довела, що вона – європейська держава! І не повинна згортати ті демократичні досягнення, над якими так довго і складно працювала” – заявив Віталій Кличко.

 

Раніше KВ писала, що партія "УДАР Віталія Кличка" вважає рішення суду про позбавлення Владислава Атрошенка права обіймати посаду мера Чернігова наступом на місцеве самоврядування та закликає Президента Володимира Зеленського не допустити правового свавілля.

Нагадаємо, 7 грудня Яворівський районний суд Львівської області за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на рік відсторонив Владислава Атрошенка від виконання обов’язків мера Чернігова. Суть протоколу НАЗК – Атрошенко порушив Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Ймовірно, рішення про відсторонення Атрошенка від виконання обов'язків мера Чернігова суд прийняв не без сприяння з боку Офіса Президента (ОП), бо НАЗК вимагав лише покарання у вигляді штрафу. Владислав Атрошенко звернувся до Президента Володимира Зеленського та запевнив, що буде подавати апеляцію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: