Завантаження ...

З Польщі в Німеччину організували безкоштовні потяги для українських біженців

З Польщі в Німеччину організували безкоштовні потяги для українських біженців фото

Після нападу росії на Україну у більшості країн, що граничать з Україною були організовані безкоштовні поїзди для українців. Таких пропозицій з часом стало значно менше, але все ще є можливість дістатися до Німеччини майже безкоштовно.

Зараз для українців курсує безкоштовний поїзд Перемишль (Польща) – Ганновер Messe/Laatzen (Німеччина), який продовжено на грудень 2022 року. Потяг курсуватиме через день протягом усього грудня (по непарних днях), відправлення з Перемишля о 22:30.

  • Пшемишль (Польща) 22:30 – Ганновер Messe/Laatzen (Німеччина) – у грудні по непарних днях.

Після прибуття в Ганновер є можливість отримати безкоштовний квиток helpukraine для продовження подорожі у будь-яке місто Німеччини. Детальна інформація у нашій статті “Допомога біженцям від Deutsche Bahn”

Як отримати квитки з Пшемисля в Ганновер?

Квитки на цей поїзд не потрібні і реєстрація також не потрібна. Вам лише треба бути на пероні або звернутись до працівників червоного хреста чи волонтерів.

Зверніть увагу, що при посадці діє пріоритет: спочатку люди з браслетами від Польського Червоного Хреста, потім сім’ї з дітьми, люди похилого віку та люди з інвалідністю, а потім всі інші.

Інколи може трапитися ситуація, що місць на всіх не вистачить. Тоді людей мають поселити в гуманітарний центр в Перемишлі і видати браслет, який гарантуватиме місце у наступному поїзді.

Графік руху потяга Перемишль (Польща) – Ганновер Messe/Laatzen (Німеччина) на грудень 2022 року

Важливі деталі після прибуття в Ганновер (Hannover/Messe Laatzen)

До Ганноверу (Messe) потяг зазвичай прибуває між 14:30 та 16:00. Важливо! До 16 грудня 2022 року через несправності на залізничних коліях прибуття затримується зазвичай ще на декілька годин. Тож час прибуття десь о 18:00-19:00.

Після прибуття потягу на приміський вокзал міста Ганновер для регіональних сполучень (Hannover/Messe Laatzen), людей зустрічають волонтери та робітники Ганноверського табору.

Відповідно до цього людей розподіляють на дві групи:

  • перша група людей – це люди, яким треба їхати далі (тобто якщо вони ідуть до родичів, які можуть у себе зареєструвати, або вони їдуть закордон, або якщо їх точно десь чекають). Цих людей волонтери забирають з собою на головний вокзал міста Ганновер, звідки українці вже можуть продовжити свою подорож. Саме там допомагають і з безкоштовними квитками helpukraine.
  • друга група людей – це люди, які не знають, де їм зупинитись, вони не планують їхати далі, або вони хочуть залишитись відпочити на ніч у таборі, щоб наступного дня продовжити свою подорож. Цих людей забирають автобусами працівники табору.

Зверніть увагу! Якщо потяг прибуває пізніше 16:30, краще залишитись в таборі, тому що гарантій того, що ви не залишитесь на вокзалі в транзитному місті немає. Особливо це стосується міжнародних сполучень. Краще залишіться в таборі і наступного дня волонтери допоможуть вам з квитком та маршрутом.

Від табору до вокзалу є безкоштовний автобус, який виїжджає о 10:00 та о 12:00 кожного дня.

Також в українців є можливість безкоштовно доїхати від польського кордону до Котобус та Берліна.  Детальніше у статті “Допомога біженцям від Deutsche Bahn”

Як добратися до Перемишля (Пшемисля) з України?

До Пшемисля їздять поїзди Укрзалізниці з декількох міст України, зокрема з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя та інших міст.

Квитки можна придбати у залізничних касах, в офіційному застосунку УЗ, на сайті booking.uz.gov.ua, у Viber-боті чи Telegram-боті.

Переглянути міжнародні рейси від Укрзалізниці можна на сайті uz-vezemo.com/eu-schedule

Корисні посилання

Карта і перелік країн відкритих для українців

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия