Завантаження ...

Оксфордський словник оприлюднив своє слово року

Оксфордський словник оприлюднив своє слово року фото

Оксфордський словник англійської мови назвав своє слово 2022 року, вперше воно було обрано шляхом голосування. Переможцем став вираз «режим гобліна» (goblin mode).

Про це повідомила пресслужба Оксфордського університету.

«Режим гобліна» – це сленговий вираз. Він означає «тип поведінки, заснований на безсоромному потуранні власним бажанням, ліні, неохайності чи жадібності, і як правило, що відкидає соціальні норми».

Вперше вираз з'явився в Twitter у 2009 році, але став вірусним у соціальних мережах у лютому 2022 року після того, як у багатьох країнах послабили карантин через коронавірус і люди стали частіше виходити зі своїх будинків.

В Оксфордському словнику вважають, що вираз «мабуть, відображає настрій людей, які відкинули ідею повернення до звичайного життя».

На другому місці опинилося слово «метавсесвіт» – «гіпотетичне середовище віртуальної реальності, в якій користувачі взаємодіють з аватарами один одного». Третім за популярністю став хештег #IStandWith – «я підтримую»в.

В 2021 році словом року за версією Оксфордського словника стала «вакцина».

Нагадаємо, своє слово 2022 року вже назвали словник Вебстера та словник Collins Dictionary.

Для довідки: 

Оксфордський словник англійської мови (англ. Oxford English Dictionaryангл. OED) — один з найвідоміших академічних словників англійської мови видавничого дому «Oxford University Press». Він відслідковує історичний розвиток англійської мови, забезпечуючи науковців і дослідників комплексним джерелом інформації[1]. Видання 2005 року містить близько 301 100 статей (350 млн друкованих знаків).

Словник відомий під розмовною неофіційною назвою «Словник Мюррея», за прізвищем першого головного редактора — Джеймса Мюррея.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия