Завантаження ...

Всі 30 країн-членів НАТО погодилися з необхідністю рішення вступу України до Альянсу, - Стефанішина

Всі 30 країн-членів НАТО погодилися з необхідністю рішення вступу України до Альянсу, - Стефанішина фото

Серед 30 країн-членів Північноатлантичного блоку є консенсус щодо необхідності вступу України до НАТО.

Про це заявила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час виступу на Київському безпековому форумі.

 

– Ми маємо прогрес у наближенні до НАТО. На останній міністерській зустрічі у Бухаресті всі 30 країн-членів НАТО погодилися з необхідністю надання Україні членства у Блоці … Члени НАТО підтвердили, що двері перед Україною відчинені. Важливо, що це рішення не є повторенням висновку Бухарестського саміту 2008 року. Це новий потужний сигнал, і дуже важливо, що він показує: ніхто не боїться тиску РФ, – заявила Стефанішина.

 

За її словами, найбільше “надскладне” завдання України щодо цього питання – “матеріалізувати це рішення” під час саміту НАТО у Вільнюсі у липні.

Вона додала, що Блок шукає політичні інструменти тиску на Угорщину, яка блокує скликання Комісії Україна – НАТО через питання угорської нацменшини на Закарпатті.

 

– В умовах великої війни у Європі така позиція Угорщини не витримує жодної критики і є несумісною з тими викликами і питаннями, які треба обговорити, тому що засідання Комісії на рівні президентів або міністрів є життєво необхідним. Завдання мінімум для нас – провести засідання Комісії Україна-НАТО на рівні президентів, що означатиме, що союзники мають сформувати окрему позицію щодо України, військової допомоги, безпекових гарантій, заявки України щодо членства в НАТО, – сказала Стефанішина.

 

Віцепрем’єрка додала, що найближчі місяці будемо працювати над цим і колективними зусиллями зможемо це подолати.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия