Завантаження ...

Без гірлянд, але з тризубом: якою буде головна ялинка країни (фото)

Без гірлянд, але з тризубом: якою буде головна ялинка країни (фото) фото

Цьогорічну головну ялинку у Києві таки встановлять, але вона буде скромною в оздобленні, порівняно з попередніми роками. Дерево буде штучним заввишки 10 метрів, замість 30, як це було до повномасштабної війни. Також не буде святкової ілюмінації.

Про це розповів керівник компанії Folk Ukraine, що організовує новорічне свято на Софійській площі, Ігор Добруцький.

За його словами, різдвяна ялинка буде оздоблена лише прикрасами. Цього року це — голуби. А верхівку прикрашатиме тризуб, як планувалося у попередньому ескізі.

Невелику копію головної ялинки України встановлять на першому поверсі Музею історії Києва. Її розмір: близько трьох метрів заввишки і 5 — завширшки. Серед додаткових прикрас планують поставити вертеп і дідух. Містяни зможуть побачити у Музеї історії Києва зменшену копію ялинки із Софійської площі вже завтра, 30 листопада. Відкриття заплановане на 18.00.

Керівник компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький наголошує, що з міського бюджету на виготовлення новорічної ялинки Києва коштів не виділяли. Символ Нового року і Різдва у столиці встановлять коштом меценатів.

Попри кілька петицій щодо недоречності святкових заходів в умовах війни, у Києві встановлять головну новорічну ялинку країни. Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав столичний голова Віталій Кличко.

8 листопада на сайті Київської міської ради зареєстрували петицію проти встановлення новорічної ялинки. Автор ініціативи вважає недоречним витрачати кошти на придбання ялинки, монтаж, її обслуговування та демонтаж. Виділені гроші пропонує спрямувати на допомогу ЗСУ чи переселенцям, а святкування перенести на потім. Менше ніж за добу кияни зібрали необхідні 6 тисяч підписів для розгяду петиції проти ялинки у Київраді.

10 листопада на сайті Київської міської ради з'явилась ще одна петиція про ялинку. У тексті авторка пропонує, щоб цього року до новорічних свят у Києві таки встановили головне святкове дерево країни, але не за бюджетні кошти, а за гроші меценатів.

Комісія Київради з питань культури розглянула петицію стосовно доцільності цьогорічної різдвяної ялинки. Рішення про встановлення ялинки у столиці ухвалять після консультацій із силами оборони. Якщо її дозволять встановити, то всі витрати візьмуть на себе спонсори.

На початку листопада на розгляд столичної влади представили проєкт головної новорічної ялинки, яку цього року планують встановити у Києві. У розробників дизайну є варіант оздоблення в синьо-жовтих кольорах національного прапора.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия