Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Першу пам’ятну медаль, присвячену містам героїв України, презентував Нацбанк

Першу пам’ятну медаль, присвячену містам героїв України, презентував Нацбанк фото

Сюжет нагородного виробу зображує епізоди героїчної боротьби українців проти російських окупантів.

На центральній площі звільненого від противника Херсона голова Національного банку взяв участь у заході, на якому було представлено першу медаль із серії, присвяченої містам героїв – «Херсон – місто героїв». Голова НБУ Андрій Пишний вручив кілька медалей керівнику Херсонської обласної військової адміністрації Ярославу Янушевичу.

Сюжет нагородної медалі відображає героїчну боротьбу українського народу у війні із загарбником. Так, на медалі вигравіровано жителя Херсона, який підняв український прапор на ворожому бронетранспортері під час демонстрацій у березні цього року. Художниця Наталія Фандикова зобразила на медалі колаж, на якому відображені пейзажі довоєнного міста та епізоди протистояння херсонців, коли городяни сміливо та самовіддано протестували проти окупантів.

Також дизайн медалі включає рядки з історичного твору української письменниці Ліни Костенко “Берестечко”: “НЕ ДОПУСКАЙ ТАКОЇ МИСЛІ, ЩО БОГ ПОКАЖЕ НАМ НЕЛАСКУ. ЖИТТЯ ЛЮДСЬКОГО СТРОКИ СТИСЛІ. НЕМАЄ ЧАСУ НА ПОРАЗКУ.”

У пресслужбі Нацбанку повідомили, що медалі наступних тиражів будуть присвячені Харкову, Маріуполю, розстріляній Київщині та деяким іншим українським містам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: