Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шольц публічно звернувся до путіна припинити війну і вивести війська з України

Шольц публічно звернувся до путіна припинити війну і вивести війська з України фото

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся безпосередньо до російського диктатора владіміра путіна, закликавши того закінчити розв'язану ним війну.

Заяву цитує редакція Bild.

"Припиніть цю війну, виведіть свої війська і розчистіть шлях для переговорів про мир, який не може бути продиктований росією по відношенню до України", - заявив Шольц на національній конференції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

«Жодна країна не є сусіднім заднім двором. Ніхто не має права привласнювати чужу територію», — наголосив лідер ФРН.

13 листопада, перед самітом G20, німецький канцлер заявив, що світова спільнота має ясно дати зрозуміти Кремлю, що військова ескалація «неприйнятна, і мають бути зроблені кроки — у тому числі з боку російської влади, з боку президента росії — у бік пропозицій, які уможливлюють встановлення миру».

"Ось чому ми старанно працюємо над формуванням думки, яка прояснює, що міжнародні правила повинні дотримуватися, що закон має переважати над силою", - підкреслив канцлер, якого цитує DW.

Раніше, 13 вересня, Шольц півтори години розмовляв з путіним телефоном: закликав до припинення вогню в Україні, виведення військ з її території та поваги до її суверенітету та територіальної цілісності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: