Завантаження ...

Радіодиктант національної єдності прочитає Ада Роговцева

Радіодиктант національної єдності прочитає Ада Роговцева фото

9 листопада українці у всьому світі відзначають День української писемності та мови. В цей день кожен із нас має нагоду перевірити власні знання рідної мови – і долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності.

Нагадаємо, що традиція писати радіодиктант виникла ще у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови, а участь у ньому для кожного українця є можливістю висловити повагу до рідної мови.

Авторкою тексту цьогорічного диктанту буде українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. «Це ж не кожному пропонується – Радіодиктант української єдності. І це прекрасно, – зазначила Ада Роговцева у коментарі для Vogue. – Мені приємне це запрошення читати текст, буду читати як артистка, не буду спішити. І я рада, що у такому віці дожила до цієї події у своєму житті. Ця війна – вона для мене у тисячу разів підступніша, ніж, може, для когось іншого, тому що приходить випробування віком. Коли тобі 85, це велике випробування. Треба з цим боротися. Треба це прийняти. Треба з цим жити. А на це ще накладається війна. На це ще накладається непереборне бажання боротися. Непереборне бажання щось робити для того, щоб наблизити перемогу. Захистити тих, хто захищає нас»

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу облаштують студії для написання диктанту для українців, які перебувають за кордоном. Також уже традиційно Радіодиктант писатиме антарктична експедиція на станції «Академік Вернадський». Для тих, хто бажає долучитись до написання самостійно, радіодиктант транслюватиметься зокрема в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия