Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мешканцям прикордоння Чернігівської області пропонують евакуюватись

Мешканцям прикордоння Чернігівської області пропонують евакуюватись фото

Мешканцям прикордонних населених пунктів Чернігівської області, які постійно обстрілюють рашисти, пропонуватимуть переїхати у безпечніші місця.

Про це заявив очільник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

«За минулий тиждень на територію області зафіксовано 234 «приходи». Для порівняння тижнем раніше – 87», - пояснив він.

За словами Чауса, було дано завдання начальникам районних військових адміністрацій активізувати роботу з місцевим самоврядуванням та мешканцями прикордонних населених пунктів щодо можливих варіантів переїзду з потенційно вразливої території.

Очільник області повідомляє, що практику такого переселення влада вже має в Новгород-Сіверському районі. Людям, які захочуть переїхати в межах району, потрібно звернутися до РВА. Там допоможуть і з пошуком тимчасового житла, і з переїздом.

Раніше в Уряді повідомили, чи передбачені у регіонах плани екстреної евакуації населення.
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про евакуацію понад 60 тис. українців за останній місяць із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Також нагадаємо, що підконтрольними Україні залишаються близько 45% Донецької області. Ця територія постійно обстрілюється російськими окупантами, через що зростає кількість жертв і постраждалих серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: