Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Український омбудсмен Лубінець вперше зустрівся з представниками українського Червоного Хреста: про що

Український омбудсмен Лубінець вперше зустрівся з представниками українського Червоного Хреста: про що  фото

Дмитро Лубінець 21 жовтня провів першу зустріч з представниками українського Червоного Хреста. Темою було виклики, з якими україському народу довелося зіштовхнулися у результаті повномасштабного нападу Росії.

Дмитро Лубінець  – український омбудсмен – розповів, що під час зустрічі обговорили механізми, які дозволять вирішувати наявні проблеми. Насамперед – у питанні відновлення.

Зокрема, мовиться про:

  • реабілітацію дітей;
  • реабілітацію військових, які повернулися з полону;
  • допомогу рідним військових, які потребують догляду вдома.

Лубінець зауважив, що до діяльності Міжнародний комітет Червоного Хреста є багато питань щодо їхньої роботи з військовополоненими.

"Але хочу внести ясність, окрім Міжнародного комітету Червоного Хреста працює і Товариство Червоного Хреста України. І це українці, такі як і ми з Вами. Вони з перших днів війни надають допомогу українцям на території нашої держави", – мовиться у повідомленні.

Раніше повідомлялося:

  • Україна вимагає, аби Міжнародний комітет Червоного Хреста направив свою місію у колонію в Оленівці, де загарбники скоїли теракт. В Оленівці окупанти утримують українських військовополонених. Андрій Єрмак – глава Офісу Президента – заявив, що дедлайн – 17 жовтня. Окупанти щодня та щогодини скоюють жахливі речі, й мовчати про це не можна.
  • У ЧХ заявили, що не мають доступу до військовополонених. Володимир Зеленський розкритикував дії комітету й наголосив, що це – не клуб з привілеями. Оленівка – це фактично концтабір.
  • Згодом Міжнародний комітет Червоного Хреста проігнорував зустріч з українською делегацією. Вона мала відбутися на лінії розмежування.

  •  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: