Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові установили рекорд: найбільший і найважчий в'язаний прапор України

У Чернігові установили рекорд: найбільший і найважчий в'язаний прапор України фото

На схилі Катерининської церкви розгорнули синьо-жовтий стяг. 14 жовтня, в День захисників та захисниць України, а також Свято Покрови, мешканці і гості Чернігова запам'ятають незвичайною подією. Завдяки майстерності рукодільниць зі всієї України було виготовлено найбільший в'язаний прапор і встановлено рекорд.

Подивитися на цю яскраву і мальовничу картину зібралося чимало людей: представники органів місцевого самоврядування, мешканці нашого міста та журналісти.  Не оминали прапор увагою і водії, які сьогодні вдень проїздили повз.

— Древня козацька церква та величезний український прапор.  Що може бути красивішим на в'їзді в наше місто! Такими маленькими, але такими важливими діями, ми наближаємо нашу Перемогу. — поділився своїми емоціями від побаченого секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.  Я щиро подякував майстриням за їх неймовірну роботу. Ми завжди відзначали, що у Чернігові найкрасивіший в Україні в'їзд у місто. А з цим прапором він стає ще більш патріотичним. У наш час це дуже важливо  підіймає бойовий дух, настрій наших мешканців і дає зайвий привід пишатися нашим Черніговом.

Працювали над виготовленням українського стяга близько 350 майстринь, яких об'єднав для спільної роботи благодійний фонд "Чарівниці добра". Долучилися до створення прапору також і жінки з тимчасово окупованих територій і ті, хто виїхав наразі з країни. Готові вироби надсилали з Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Канади.  Робота тривала з квітня до серпня. 

— Ми вирішили у такий спосіб об'єднати в'язальниць зі всієї України. Тому що всі були в депресії, в горі. До нас приєдналося дуже багато майстринь, — говорить  Альона Розумієнко, засновниця благодійного фонду "Чарівниці добра".

— Те, що вони змогли передати шматочки українського прапору з поки що окупованих міст — це дуже важливо.  Це говорить про те, що вони про нас пам'ятають і ми про них пам'ятаємо і Україна єдина в своєму прагненні бути в тих кордонах, які є загальновизнаними, 1991-го року, — говорить Олександр Ломако. 

Якщо розпустити нитки з яких зв'язаний прапор, то їх загальна протяжність буде 700 км  це відстань від Чернігова до Херсона. 

Представники ж Національного Реєстру Рекордів, приїхавши сьогодні у наше місто і виконавши заміри стяга, встановили, що він розмірами 30 м 54 см на 20 м 20 см. І зафіксували рекорд  найбільший в'язаний прапор України. 

З одного великого стяга планують зробити один невеличкий для нашого міста з написами "Чернігів", з решти готових клаптиків пошиють ковдри. Частину з яких передадуть переселенцям, а решту продадуть на аукціоні, виручені кошти адресують ЗСУ. 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: